Ķirsis gatavs apsvērt iespēju būt par Rīgas mēra kandidātu, ja saņemtu piedāvājumu

Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis (RP) būtu gatavs apsvērt iespēju būt par Reformu partijas (RP) Rīgas mēra amata kandidātu, tomēr pašlaik šādu piedāvājumu viņš nav saņēmis.

Līdz ar to viņš patlaban "neņemas atbildēt, "jā" vai "nē"" uz jautājumu, vai gatavs kļūt par mēra kandidātu. EM parlamentārais sekretārs piebilda, ka sarunās par iespējamo kandidātu figurē dažādi vārdi, un amatpersona atzina, ka ir dzirdējis arī sava uzvārda pieminēšanu.

Vaicāts par savām stiprajām pusēm, Ķirsis skaidroja, ka Rīgas dome ir vairāk vai mazāk saistīta ar saimniecisku un ekonomisku darbību, un šīs jomas atbilst viņa iegūtajai izglītības un darba pieredzei. EM parlamentārā sekretāra amatā Ķirsis, piemēram, bijis saistīts ar mājokļu siltināšanas pasākumu jautājumiem.

Kā ziņots, RP Rīgas mēra amatam varētu izvirzīt kandidātu no sava vidus, kurš sabiedrībā varētu nebūt tik atpazīstams kā bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars, aģentūrai LETA sacīja RP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis.

Par mēra kandidatūras ieteikšanu RP valdei lems Rīgas nodaļas valde un kandidatūru būs jāapstiprina RP valdei, aģentūrai LETA pavēstīja RP preses pārstāve Daiga Holma.

Jau vēstīts, ka RP patlaban vēl nav galvaspilsētas mēra amata kandidāta, jo Bondars šonedēļ paziņoja, ka nesadarbosies ar RP. Politiskais spēks viņam piedāvājis kļūt par Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidātu, bet Bondars vēlējies straujākas pārmaiņas, nekā tam piekritusi partijas vadība.

Iepriekš minētais mēra amata kandidāts - ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts - esot no kandidēšanas atteicies.