Rīgā policija novērš divus pašnāvību mēģinājumus

Rīgas Pašvaldības policija (RPP) pēdējās dienās novērsusi divus pašnāvību mēģinājumus, aģentūra LETA uzzināja RPP.

Otrdien Zemgales priekšpilsētas pārvaldes darbinieki izbrauca uz izsaukumu, jo kāda sieviete, ieslēgusies vannas istabā, ģimenes locekļiem draudēja nonāvēties.

Sieviete policistiem paskaidroja, ka nevēlas dzīvot privātās dzīves sarežģījumu dēļ. Ņemot vērā, ka sievietei uz rokas bija redzami savainojumi, policija izsauca mediķus, kuri sievieti hospitalizēja.

Savukārt vakar Latgales priekšpilsētas pārvaldes dežūrdaļā saņemts sauciens pēc palīdzības no sievietes, kuras mazdēls mēģinot izdarīt pašnāvību. Puisis bija iegriezis sev rokas vēnās.

Notikuma vietā policisti 26 gadus vecajam vīrietim ar asiņojošo roku sniedza pirmo palīdzību un viņu savaldīja līdz mediķu ierašanās brīdim. Mediķi vīrieti hospitalizēja.

Latvijā

Aizvadītajā nedēļā Valsts policija saņēma informāciju, ka Daugavpilī kādā no pilsētas parkiem ir pamanīta aptuveni trīs gadus veca meitene, kura pa teritoriju pārvietojās viena pati. Zināms, ka meitenīte patstāvīgi atstāja kādas pirmsskolas izglītības iestādes teritoriju. Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa amatpersonas operatīvi reaģēja uz ienākošo informāciju un uzreiz devās uz notikuma vietu. Bērnu sveiku un veselu nogādāja  Daugavpils bāriņtiesā, kur ieradās arī bērna māte.

Svarīgākais