Rīgas centrā jauna autostāvvieta

Rīgas centrā, kvartālā starp Dzirnavu, Blaumaņa un Tērbatas ielām, darbu sāk jauna divu līmeņu, plaši pieejama autostāvvieta "T. Parking", kuras viens līmenis izvietots pazemē, bet otrs - nedaudz zem ielas līmeņa, vēsta portāls Rīga 24.

"Atbilstoši mūsu plāniem 2012.gadā tika noslēgta divu līmeņu autostāvvietas būvniecība "Tango projekts" ietvaros un no šī gada sākuma mēs to atklājam rīdziniekiem un Rīgas viesiem. Rīgas centrā, kur ērtas un plašas autostāvvietas ir pieprasītas, "T. Parking" ir piemērots pagaidu risinājums. Tālākā apbūve tiek plānota atbilstoši sākotnēji izveidotajai vīzijai par šo Rīgas centrā esošo kvartālu un tā izmantošanas plašajām iespējām. Šobrīd mūsu uzdevums ir piesaistīt investīcijas un finansējumu tādā apjomā, lai nodrošinātu projekta virzību un kvalitāti. Kopumā projekta īstenošanai ir nepieciešami vēl vismaz 30 miljoni latu. Prognozējam, ka šī gada laikā mēs sāksim projekta otrās kārtas būvniecību, " skaidro Juris Dreimanis, projekta attīstītāja pārstāvis.

"T. Parking" kopumā pieejamas 440 autostāvvietas 24 stundas diennaktī. Iebraukšana un izbraukšana autostāvvietā tiek organizēt no Blaumaņa un Dzirnavu ielām. "T. Parking" cenu kategorija atbilst Rīgas centra B zonas cenu robežām īstermiņa auto novietošanai, kā arī piedāvā daudzpusīgu abonentu sistēmu. Autostāvvietas darbību nodrošinās tās operators "Securitas Latvia".

Autostāvvietas atklāšana noslēdz pirmo kārtu multifunkcionālā centra projekta apbūvē. Pirmās kārtas būvniecībā ieguldīti 5,6 miljoni latu.

"Tango projektu" kvartālā starp Tērbatas, Blaumaņa un Dzirnavu ielām īsteno uzņēmums "TA projekts". Tā īstenošana notiks 4 kārtās, no kurām pirmā šobrīd ir noslēgusies. Pārējo kārtu īstenošana ir atkarīga no investīciju un finansējuma piesaistes. Atbilstoši izstrādātajam projektam, kvartālā ir plānots izveidot augsta līmeņa viesnīcu, dzīvojamās mājas, birojus, restorānus un kafejnīcas, nelielus veikalus, veselības, sporta un skaistumkopšanas centrus, kā arī apzaļumotus iekšējos pagalmus.