Akcijai "Labā zvaigzne Rīgā" cilvēkus varēs pieteikt līdz decembra vidum

No šodienas līdz 17.decembrim ikviens, aizpildot speciālas anketas, var pieteikt akcijai "Labā zvaigzne Rīgā" cilvēkus, kas paveikuši ko labu, informēja pašvaldībā.

Par "labo zvaigzni" var kļūt cilvēks, kas ārpus saviem amata vai darba pienākumiem paveicis labu darbu, sniedzis palīdzīgu roku un pozitīvas emocijas.

"Labās zvaigznes" var pieteikt ar speciālu anketu palīdzību Rīgas domes mājas lapā, pa bezmaksas tālruni 80 000 800, kā arī personīgi, ierodoties Rīgas domes apmeklētāju pieņemšanas centrā Kungu ielā 7/9 vai tā filiālēs pilsētas rajonu un priekšpilsētu izpilddirekcijās.

"Labās zvaigznes" noslēguma pasākums notiks Zvaigznes dienā, 2010.gada 6.janvārī, kad Rīgas "labās zvaigznes" saņems atzinības rakstus un balvas.

Šā gada janvārī "Labās zvaigznes" galveno balvu saņēma deviņi cilvēki, kuri ar nesavtīgu darbu palīdz saviem līdzcilvēkiem - Anatolijs Belozerovs, Gunārs Čevers, Irēna Indāne, Baiba Jaunalksne, Kārlis Kokorevičs, Māra Laganovska, Ildze Lauberte, Mārīte Pučeka un Astrīda Truhanova.

Bērnu un jaunatnes centra "Daugmale" sporta pedagogs Belozerovs balvu saņēma par fanātisko velosporta mīlestību, nesavtīgo attieksmi pret darbu, ieguldot personīgos līdzekļus, laiku un talantu, viņš arī vairojis daudzu jauniešu pienākuma apziņu un gribasspēku.

Kurzemes rajona sētnieks Čevers atzinību saņēma par rūpēm, kuras sniedz apkārtējiem, atnesot produktus no veikala, aizvedot uz slimnīcu, pieremontējot dzīvokļus, turklāt viņš to dara jau vairākus gadus.

Latgales priekšpilsētas Invalīdu biedrības priekšsēdētāja Indāne balvu saņēma par ziedoto laiku un darbu citu invalīdu labā, atbalstot viņus gan materiāli, gan morāli.

"Labās zvaigznes" saņēmēja Jaunalksne ir Rīgas 208.bērnudārza audzinātāja, kura ar bērniem cep piparkūkas, rīko koncertus. Viņa ir tā saliedējusi vecāku kolektīvu, ka viņi tiekas joprojām, lai arī bērni jau ir skolēni.

Savukārt Kokorevičs atzinību saņēma, jo vienmēr ir dzīvespriecīgs, optimisma pilns, uzmundrinošs, smaidīgs, gatavs sniegt draudzīgu atbalstu. Šādu draugu un kolēģi vajag katram, jo viņš palīdz grūtajos laikos neiegrimt depresijā, ļauj saskatīt labo un gaišo.

Teikas ģimnāzijas skolotāja Laganovska atzinību saņēmusi par palīdzību 2.grupas invalīdam, kam amputēta kāja un kas viens pats audzina divus mazgadīgus bērnus. Skolotāja nesavtīgi atdod pēdējo, lai viņi būtu paēduši un aprūpēti.

Balvas saņēmēja Lauberte ir daudzu Juglas bibliotēkas pasākumu dvēselīte, "labais gariņš", kurš rūpējas par labu garastāvokli, dāsni cienā ar pašas gatavotiem kārumiem un gardumiem.

Pučeka atzinību saņēmusi, jo pēc darba, vakarā vai brīvdienā viņa atvēl savu laiku Rīgas sociālās aprūpes centra "Gaiļezers" iemītniekiem, uzmundrina un iedrošina.

Savukārt Truhanova "Labās zvaigznes" balvu saņēma, jo ir cilvēks, kas vienmēr palīdz citiem, neskaitot savus soļus un laiku, vienmēr ir laipna un iejūtīga, iecietīga pret līdzcilvēku vājībām.

Rīgas domes Atzinības rakstus saņēma visas "Labās zvaigznes", kuras līdzcilvēki ir atzinuši par izpalīdzīgiem un gādīgiem cilvēkiem. Tika iesniegtas 230 anketas, kurās izvirzīts 181 pretendents Rīgas "Labās zvaigznes" titulam.