Aizejošajā gadā - trīs labas lietas rīdziniekiem

Šogad pašvaldība ieviesa vairākus rīdziniekiem izdevīgus jauninājumus, ko sola saglabāt arī 2013. gadā. Kopš septembra arī 5.–12. klašu skolēni sabiedriskajā transportā var braukt bez maksas. Savukārt SIA Rīgas namu pārvaldnieks saviem klientiem, kuri ir parādā par saņemtajiem pakalpojumiem, līdz 31. decembrim nodrošina iespēju noslēgt izlīgumu, nepiemērojot soda procentus un kavējuma naudu.

 Līdz šā gada vidum par uzņēmuma sniegtajiem pakalpojumiem pilnībā nebija norēķinājušies 64 000 klientu. Turpmāk galvaspilsētā var saņemt līdzfinansējumu – 93 latus mēnesī – privātā bērnudārza pakalpojumiem un palikt rindā uz pašvaldības dārziņu. Līdz šim 93 latu līdzfinansējums tika maksāts par tiem bērniem, kuri ir izstājušies no rindas.

Latvijā

Latvijā šogad septembra sākumā kopējie nodokļu parādi, ieskaitot aktuālos, apturētos parādus un atmaksas termiņa pagarinājumus, bija 842,636 miljoni eiro, kas ir par 1,2% mazāk nekā mēnesi iepriekš un par 2,3% mazāk nekā gada sākumā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) dati.

Svarīgākais