Ziemassvētku vakarā Lielajos kapos atklās Betlēmes kūti

Rīgas evaņģēliski luteriskā Augšāmcelšanās draudze šovakar Lielo kapu teritorijā plašākai sabiedrībai atklās vēsturisku guļbaļķu kūti, aģentūru LETA informēja draudzes mācītājs Uģis Brūklene.

Viņš norādīja, ka pēc Ziemassvētku vakara dievkalpojuma plkst.16, plašākai sabiedrībai tiks atklāta teju 200 gadus veca guļbaļķu kūts, kas, pateicoties sadarbībai ar Rozentāla mākslas skolas audzēkņiem, šajos Ziemassvētkos liecinās par reiz atnākušo gaismu Betlēmes kūtiņā.

"Šī gada novembrī, iepazīstoties ar draudzes rīcībā nodoto jauno īpašumu Klusā ielā 2, piedzīvojām neviltotu pārsteigumu - atverot vienas no pagalmā esošo ēku durvīm, nonācām īstā kūtī. (..) Neskaitāmās vietās tiks darinātas mazās Betlēmes, bet mums nekas nav jāizdomā - šī senā, vēsturiskā kūts ir gatava izstāstīt ne tikai vienu vien gaismas atnākšanas stāstu, ko tā pieredzējusi savā ilgajā pastāvēšanas laikā Lielo kapu teritorijā," stāsta Augšāmcelšanās draudzes priekšniece Aneta Sviķe.

"Bībelē par Kristus piedzimšanu lasām, ka lopu mītnei ir bijusi īpaša loma Dieva Dēla ienākšanā cilvēcē. Arī mūsu vecā Rīgas kūts būs īpaša šī gada Ziemassvētkos," sacīja draudzes mācītājs.

Brūklene atklāja, ka draudzei esot nodoms strādāt pie dievnama, memoriālā parka un Augšāmcelšanās draudzes mājas padarīšanas par vietu, kur katram atjaunoties sirdsmierā, spēkā un dzīvotpriekā, jo Lielo Kapu teritorija atrodas Rīgas centrā un daudziem ir kļuvusi par iecienītu pastaigas vietu.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)