Ušakovs: Pašvaldību deputātu skaita samazināšana, nozīmētu papildu izdevumus

Pašvaldību deputātu skaita samazināšana, iespējams, ir apsveicama ideja un dažām pašvaldībām var nodrošināt līdzekļu ietaupījumu, taču Rīgas domei (RD) tas, visticamāk, nozīmētu papildu izdevumus un sarežģījumus, uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

"Jautājums ir par idejas izpildi. Patlaban deputāti savus pienākumus pilda brīvajā laikā, bet, ja deputātu statuss tiks mainīts un viņi kļūs par pilna laika darbiniekiem, pašvaldībai tas nebūs ietaupījums, jo viņiem būs jāmaksā alga," norādīja Ušakovs.

Patlaban domnieki saņem atlīdzības tikai par darbu pašvaldības komitejās.

Vienlaikus Ušakovs norādīja, ja deputāti turpmāk strādās kā pilnvērtīgi darbinieki, viņiem būtu nepieciešams nodrošināt atsevišķus kabinetus - Rātsnamā fiziski nebūtu vietas, kur deputātus izvietot, tāpēc priekšlikums par deputātu skaita samazināšanu nav pilnvērtīgi izstrādāts, uzskata Rīgas mērs.

Jāņem vērā, ka viens RD deputāts pārstāvētu aptuveni 20 000 rīdzinieku, kamēr citās pašvaldībās šis iedzīvotāju skaits būtu krietni mazāks.

"Šīs izmaiņas būtu izdevīgas vienīgi Reformu partijai, jo tā nevar nosaukt savu Rīgas mēra amata kandidātu un arī 35 deputātu sarakstu tā knapi saliks," uzskata Ušakovs.

Savukārt "Saskaņas centrs" ir sācis darbu pie pašvaldības deputātu amata kandidātu saraksta veidošanas un uz sarakstā paredzētajām 63 vietām jau esot izveidojusies iespaidīga konkurence, aģentūrai LETA stāstīja Ušakovs.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais