Rīgas Pašvaldības policistiem arī nākamgad maksās 50 latu uzturlīdzekļu kompensāciju

Rīgas Pašvaldības policijas darbiniekiem arī 2013.gadā tiks izmaksātas 50 latu uzturdevas kompensācijas, šodien nolemts Rīgas domes sēdē.

Pašvaldības policijas 2013.gada budžetā šim nolūkam tiks paredzēts aptuveni pusmiljons latu.

Rīgas Pašvaldības policijas amatpersonas, kura veic likumā "Par policiju" noteiktos pienākumus, saņems uzturdevas kompensāciju tādā apmērā, kāds attiecīgajam gadam normatīvajos aktos noteikts Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonai ar speciālo dienesta pakāpi saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu.

Uzturdevas kompensācija būs 50 latu. Tās saņems ap 800 Pašvaldības policijas darbinieki, kuri ikdienā patrulē uz ielām.

Uzturdevas kompensācija policijas amatpersonai netiks izmaksāta, ja tā atrodas bezalgas atvaļinājumā, amatpersona atrodas bērna tēvam piešķirtajā atvaļinājumā vai bērna kopšanas atvaļinājumā, kā arī gadījumos, kad amatpersonai kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums vai arī tā ar rakstisku rīkojumu ir atstādināta no amata pienākumu izpildes.

Uzturdevas kompensācija tiek izmaksāta vienu reizi mēnesī, pārskaitot kompensācijas summu uz darbinieka kontu bankā.

Kā ziņots, sabiedriskajai kārtībai, kas ietver izdevumus par Rīgas pašvaldības policijas darbības nodrošināšanai un sabiedriskās kārtības uzturēšanas fondu, Rīgas domes 2013.gada budžetā piešķirti 2% no kopējiem pašvaldības izdevumiem jeb 10,2 miljoni latu, kas ir par 356 000 vairāk nekā šogad