Rīgas ielās un uz tiltiem mobilizēta visa specializētā tīrīšanas tehnika

Turpinoties putenim, galvaspilsētā šobrīd tiek veikta tiltu un satiksmes pārvadu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem, kā arī no sniega tiek atbrīvotas maģistrālās pilsētas ielas ar intensīvu transportlīdzekļu un sabiedriskā transporta kustību, informē Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Ņemot vērā, ka turpina snigt, braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, uz brauktuvēm arvien atjaunojas sniega kārta. Uzlabot braukšanas apstākļus uz maģistrālajām ielām un tiltiem būs iespējams divas līdz trīs stundas pēc snigšanas beigām, uzsvēra departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, otrdien, 18. decembrī, nav gaidāma būtiska sniegšana. Kā ziņots, tikai intensīvas snigšanas apstākļos autovadītāji var izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, uzrādot automašīnas tehnisko pasi.

Pēc Satiksmes departamenta pasūtījuma, rītdien tiks uzsākti sniega tīrīšanas darbi arī rajona nozīmes ielās, sākot ar tām vietām, kas ir ārstniecības iestāžu un izglītības iestāžu tuvumā. Rajona nozīmes ielas no sniega tiks attīrītas pakāpeniski - trīs līdz četru dienu laikā. Ja atsāksies intensīva snigšana, tehnika tiks novirzīta prioritāro ielu tīrīšanai.

Ziemeļu rajonā tīrīšanas darbi notiks Hāpsalas, Pētersalas, Sarkandaugavas, Aptiekas ielās un Katrīnas ielā.

Latgales priekšpilsētā tiks tīrīta Slāvu iela no 23. līdz 25.ēkai loka pusē, Mūrnieku, Terēzas un Zvaigžņu ielas, kā arī Jēkabpils iela posmā no Katoļu ielas līdz Firsa Sadovņika ielai.

Kurzemes rajonā sniegu tīrīs Iļģuciema ielā, Eižēnijas ielā, Gobas ielā, Baltā ielā, Riekstu ielā, Motoru ielā, Kandavas ielā un Dārza ielā.

Savukārt Zemgales priekšpilsētā no sniega atbrīvos brauktuves Kartupeļu ielā, Skaistkalnes ielā, Zeļļu ielā, Ļermontova ielā, Atpūtas ielā, Biešu ielā, Robežu un Cieceres ielā.

Lai atvieglotu rajona nozīmes ielu tīrīšanu, Satiksmes departaments aicina rītdien nenovietot transportlīdzekļus šajās ielās.

Aktuālākā informācija par situāciju Rīgas ielās pieejama sociālā tīklā "Twitter" kontā "@rdsvc" un īpaši izveidotajā mājas lapā "sniegs.riga.lv".