Par drošību uz Vanšu tilta turpmāk rūpēsies Rīgas Pašvaldības policija

Tā kā Vanšu tilta apsargāšana gan Rīgas domes Satiksmes departamentam, gan tilta apsaimniekotājam SIA "Rīgas tilti" sagādājusi ne mazums galvassāpju, Rīgas domē nolemts turpmāk vanšu sargāšanu uzticēt pašvaldības policijai.

Policijas pārstāve Inese Tīmane aģentūrai LETA pastāstīja, ka viena no svarīgākajām vajadzībām, pārņemot tilta apsargāšanas pienākumus, ir uzlabot videonovērošanu uz tilta. Pašreizējās kameras nenodrošina pietiekami kvalitatīvu vizuālo informāciju par notikumiem uz tilta, tāpēc RPP pēc Rīgas domes priekšsēdētāja rīkojuma nākamā gada budžetā prasa iekļaut 34 300 latu jaunu, kvalitatīvu kameru uzstādīšanai, lai policija varētu monitorēt situāciju arī naktī un sliktas redzamības apstākļos.

Fiziska apsardze uz tilta netiks nodrošināta - Tīmane uzsvēra, ka tas ir nelietderīgi, neproduktīvi un finansiāli neizdevīgi.

Tilta vantis ir apjoztas ar dzelkšņu lenti un ap tām uzstādīts žogs, kas aprīkots ar signalizāciju, savukārt no abiem krastiem - gan no Centra rajona, gan no Kurzemes rajona policijas pārvaldes - regulāri tiek organizētas pašvaldības policistu patruļas.

Policijas speciālisti sākuši darbu pie projekta izstrādes, plānojot kameru novietojumu uz tilta un tā apkaimē un sākot saskaņošanas darbus ar nepieciešamajām institūcijām.

Finansējuma piešķiršanu 34 300 latu apjomā videonovērošanas uzlabošanai uz Vanšu tilta ceturtdien atbalstīja Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti, taču to vēl vērtēs Finanšu un administrācijas lietu komitejā, bet gala lēmumu pieņems Rīgas domes sēdē 18.decembrī.

Tiklīdz finansējums būs apstiprināts, pašvaldības policija izsludinās iepirkuma konkursu un pēc iespējas ātrāk sāks kameru uzstādīšanu uz tilta, skaidroja Tīmane.

Kā ziņots, pēdējā laikā novērots liels skaits gadījumu, kad dažādi vīrieši pa Vanšu tilta vantīm mēģinājuši uzrāpties tilta smailē. Šā gada jūlijā jaunietis izdarīja pašnāvību, nolecot no tilta pilona virsotnes, pēc kā ievērojami pastiprināti drošības pasākumi - uz tilta nodrošināta fiziska apsardze, ap vantīm uzstādīts žogs, bet pašas vantis apjoztas ar dzelkšņu lenti.

Drošības pasākumi gan nav atturējuši avantūristus turpināt mēģinājumus uzrāpties tiltā, tāpēc žogus ap vantīm plānots aprīkot ar signalizāciju un pastiprināt videonovērošanu tilta apkaimē.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.