Rīgas ielās visu dienu strādā specializētā sniega tīrīšanas tehnika

© F64 Photo Agency

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka līdz ar snigšanas sākšanos, ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi darbā iesaistījuši vairāk nekā trīsdesmit tehnikas vienības.

Satiksmes vadības centrs informē, ka braukšanas apstākļi galvaspilsētas ielās ir atbilstoši laika apstākļiem. Satiksme ir lēnāka, taču nav īpaši apgrūtināta.

Uzņēmumi visas dienas garumā veic ielu un tiltu attīrīšanu no sniega un kaisīšanu ar pretslīdes materiāliem. Uz tiltiem un satiksmes pārvadiem norīkotas astoņas kaisāmās mašīnas, Latgales priekšpilsētā - sešas, Zemgales priekšpilsētā - sešas, Vidzemes priekšpilsētā - septiņas, Kurzemes priekšpilsētā - četras, centrā strādā divas mašīnas, savukārt Ziemeļu rajonā - trīs.

Līdz ar laika apstākļu maiņu, transporta līdzekļu vadītāji brauc uzmanīgāk un kopējā pilsētas satiksmes plūsma palēninās. Departaments aicina iedzīvotājus ziemas periodā rēķināties, ka ceļā var nākties pavadīt ilgāku laiku nekā vasaras sezonā. Būtiskus satiksmes plūsmas traucējumus rada autoavārijas, kas kavē arī ielu uzturēšanas tehnikas piekļuvi un darbu veikšanu plānotajos maršrutos.

Satiksmes departaments atgādina, ka pretslīdes materiāli samazina brauktuvju slīdamību, taču sniega un sala laikā jārēķinās ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Līdz ar to, vadītāji aicināti ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Latvijā

Būvniecības nozares ģenerālvienošanās komitejā piektdien pārskatīta minimālā alga nozarē, paredzot, ka no 2025.gada 1.janvāra minimālā alga būvniecībā nodarbinātajiem būs 1050 eiro mēnesī vai 6,29 eiro stundā, aģentūru LETA informēja Latvijas Būvniecības nozares arodbiedrības (LBNA) pārstāvji.

Svarīgākais