Pēc pašnāvnieku invāzijas par 34 000 latu uzstādīs videonovērošanas sistēmas uz Vanšu tilta

© f64

Rīgas Pašvaldības policija pēc Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) rīkojuma gatavojas tuvākajā laikā uzstādīt videonovērošanas sistēmas Vanšu tilta un tā apkaimes novērošanai.

Kā šodien Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē norādīja policijas priekšnieks Jānis Geduševs, videonovērošanas sistēmas izveidei būs nepieciešami 34 300 latu.

Vanšu tiltu saskaņā ar līgumu apsaimnieko SIA "Rīgas tilti". Tā kā uzņēmums ar drošības un kārtības nodrošināšanu uz tilta netiek galā, objekta sargāšana tiks uzticēta pašvaldības policijai.

Jautājumu par finansējuma piešķiršanu videonovērošanas sistēmai vēl vērtēs Finanšu un administrācijas lietu komiteja, kuras priekšsēdētājs ir Ušakovs, bet gala lēmumu pieņems Rīgas domē.

Kā ziņots, pēdējā laikā novērots liels skaits gadījumu, kad dažādi vīrieši pa Vanšu tilta vantīm mēģinājuši uzrāpties tilta smailē. Šā gada jūlijā viens jaunietis izdarīja pašnāvību, nolecot no tilta pilona virsotnes, pēc kā ievērojami pastiprināti drošības pasākumi - uz tilta nodrošināta fiziska apsardze, ap vantīm uzstādīts žogs, bet pašas vantis apjoztas ar dzelkšņu lenti.

Drošības pasākumi gan nav atturējuši avantūristus turpināt mēģinājumus uzrāpties tiltā, tāpēc žogus ap vantīm plānots aprīkot ar signalizāciju un pastiprināt videonovērošanu tilta apkaimē.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.