Iedzīvotāji par godu valsts svētkiem dziedās valsts himnu un dedzinās svecītes

Šodien, Latvijas dibināšanas 91.gadadienā, Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti paveikt trīs labus darbus valsts labā: nododot laba vēlējumus Latvijai, dedzinot svecītes un dziedot valsts himnu.

Jau ziņots, ka šo pasākumu iniciators ir domubiedru grupa "3 darbi Latvijai", kuri vēlas tādā veidā iedzīvināt Latvijas proklamēšanas dienas svinību tradīcijas, lai ļautu cilvēkiem labāk izjust svētkus, priecāties par Latviju, apzināties un pārdomāt labo sevī un valstī.

Pirmo no labajiem darbiem iedzīvotāji var veikt jau no novembra sākuma, interneta vietnē "www.3darbi.lv" ierakstot trīs labus vārdus Latvijai kā dāvanu valsts svētkos.

Datorprogramma ievadītos vēlējumus kopā ar to autoru vārdiem automātiski pārveidos Lielvārdes jostas zīmēs. Tās liekot kopā, šodien tiks veidota unikāla labo vārdu apkopojuma josta.

Savukārt uz otro labo darbu cilvēki tiek aicināti šīs dienas novakarē, iededzot svecīti logā vai iekurot ugunskuru pagalmā. Bet trešais darbs būs vienlaicīga Latvijas himnas dziedāšana plkst.21 vakarā, kura savā izskaņā pamazām pāraugs svētku salūtā.

Kā informēja Rīgas domes Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle, 11.novembra krastmalā plānotais svētku salūts šogad ilgs vairāk nekā desmit minūtes.

Salūtu rīkos uzņēmums "Uguns dārzi", kas šogad uzvarēja uguņošanas sacensībās Rīgas svētku laikā.

18.novembra pasākumiem Rīgas pašvaldība šogad piešķīrusi 20 000 latus, kas ietver sevī gan svētku uguņošanu, gan tradicionālos pasākumus un koncertus visā Rīgā.