Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" ielūdz uz ziemas telpu!

Fonda „Viegli” pārstāve Baiba Zvaigzne informē, ka 15. un 16. decembrī norisināsies Imanta Ziedoņa fonda „Viegli” veidots muzikāls notikums - "Viegli, draugi un Tu"!

Pasākuma galvenais uzsvars likts uz kopā būšanu vienā telpā, lai kopā darbojoties ieraudzītu samērā parastas lietas pavisam neparastā gaismā. Par pasākuma muzikālo daļu rūpēsies mūziķi, kuri piedalījušies mūzikas albuma "Viegli" ierakstā - Renārs Kaupers, Kārlis Kazāks, Jānis Strapcāns, Jānis Holšteins – Upmanis (Goran Gora), Māra Upmane - Holšteine, Raimonds Gusarevs (El Mars) u.c. Muzikālo daļu papildinās īpaši draugi – viesmākslinieki. Pasākuma režisors -  Kaspars Zvīgulis.

Visi pasākuma ieņēmumi tiks ziedoti Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" mērķu īstenošanai. Fonds 2013. gadā gatavojas plaši atzīmēt dzejnieka 80. gadu jubileju, turpināt labiekārtot dzejnieka mājas „Dzirnakmeņi”, lai izveidotu to par radošuma centru, kā arī atbalstīt jaunos talantus Latvijā.

Fonds darbojas un realizē dzejniekam Imantam Ziedonim tuvu misiju: „Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties”. 

Informācija par pasākumu "Viegli, draugi un Tu"!

Norises datums, laiks un vieta: 15. decembris plkst. 19:00 un 16. decembris plkst. 18:00. Latvijas Dzelzceļa muzejs, Rīga, Uzvaras bulvārī 2/4

Kas jāņem līdzi? Savu labo draugu adreses Ziemassvētku pasta sūtījumiem, grāmatas maiņas bibliotēkai , nedaudz skaidras naudas kārumiem un vieglu garastāvokli!  

Pirmās tirdzniecībā pieejamās biļetes maksās 10 Ls. Nākošās pieejamās biļetes būs nedaudz dārgākas - 12 un 15 lati. Atgādinām, ka visi ieņēmumi pasākuma tiks ziedoti Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" mērķu īstenošanai.

Biļetes no 7. decembra plkst. 12:00 varēs iegādāties portālā www.ekase.lv. Ikviens interesents var pieteikties www.fondsviegli.lv mājas lapā un saņemt atgādinājumu savā telefonā par biļešu tirdzniecības sākumu.

2010.gada pavasarī tika nodibināts Imanta Ziedoņa fonds „Viegli” ar mērķi veicināt un atbalstīt jaunradi Latvijā. Fonda uzdevumos ietilpst Imanta Ziedoņa radošā muzeja veidošana Murjāņos, digitālā muzeja veidošana un citas aktivitātes, kas veicina jaunrades attīstīšanos. Vairāk par fondu „Viegli” lasiet www.fondsviegli.lv

 

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais