Naudu Rīgas ielu remontiem novirzīs Ulmaņa gatves satiksmes pārvada remontam

Kārļa Ulmaņa gatves satiksmes pārvada pār dzelzceļu remontam Rīgā nākamgad būs nepieciešami 4,5 miljoni latu, kuri tiks ņemti no pašvaldības un valsts mērķdotācijām pašvaldību ceļu un ielu remontiem.

Šāds lēmums šodien atbalstīts Satiksmes un transporta lietu komitejā.

Šā gada vasarā veiktajos Rīgas domes budžeta grozījumos satiksmes pārvada remontam paredzēti 1,2 miljoni latu no mērķdotācijas pašvaldību ceļiem un ielām, taču remonts netika sākts, jo atlikusī nepieciešamā summa šogad netika piešķirta.

Lai 2013.gada sākumā, beidzoties iepirkuma procedūrai, varētu noslēgt līgumu par minētā objekta renovāciju, kura kopējās orientējošās izmaksas pārsniedz programmas darbības nodrošināšanai plānotos līdzekļus 2013.gadam, nepieciešams 1,2 miljonus latu, kas piešķirti 2012.gadā, novirzīt uz 2013.gada sākumu, negaidot 2013.gada budžeta grozījumus.

Savukārt atlikušo summu plānots paredzēt no Valsts autoceļu fonda maksājumiem programmai "Mērķdotācija pašvaldības autoceļiem un ielām", kas šogad tiek plānots 3,5 miljonu latu apmērā.

Tādējādi Rīgas ielu remontiem šogad atliks vien aptuveni 10 000 latu, atzina Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse, gan norādot, ka pašvaldībā šogad par prioritāti noteikti iekškvartālu remonti, taču par papildu finansējumu ielu remontiem varētu lemt budžeta grozījumos.

Vienlaikus Satiksmes departamenta speciālisti norāda, ka 2013.gada budžeta projektā paredzētais finansējuma apmērs no pašvaldības dotācijas, lai nodrošinātu transportbūvju uzturēšanu 2012.gada līmenī, ir nepietiekams. Lai uzturēšanas darbus daļēji finansētu no valsts budžeta mērķdotācijas pašvaldības autoceļiem un ielām, 2013.gada projektā no kapitālajiem izdevumiem plānotajiem 710 385 latiem tiks novirzīti kārtējiem izdevumiem.

LETA jau ziņoja, ka Satiksmes departamenta speciālisti konstatējuši, ka Ulmaņa gatves satiksmes pārvada pār dzelzceļu atsevišķi elementi ir avārijas stāvoklī, turklāt satiksmes pārvada ikdienas uzturētājs SIA "Rīgas tilti", veicot plānotās apskates, ziņo par tehniskā stāvokļa pasliktināšanos.

Drošības nolūkos kopš 1.gaugusta uz Kārļa Ulmaņa gatves satiksmes pārvada pār dzelzceļu noteikts ātruma ierobežojums 40 kilometri stundā, kā arī labajā joslā abos braukšanas virzienos kustība būs atļauta tikai tiem transportlīdzekļiem, kuru faktiskā masa nepārsniedz 3,5 tonnas.

Remontdarbus uz pārvada iecerēts sākt pavasarī.

Latvijā

TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” viesojās sociologs Aigars Freimanis, kurš komentēja labklājības ministra Ulda Auguļa (ZZS) nesenos izteikumus par bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanu. Freimanis atklāj, ka Auguļa kungam piemīt kāds “politisks netikums” un uzskata, ka šoreiz labklājības ministrs ir "mazliet iebraucis auzās."