Plāno nojaukt 11 bezsaimnieka reklāmas stendus Rīgā

Rīgas pilsētas būvvalde apzinājusi 11 vidi degradējošus bezsaimnieka reklāmas objektus ar pamatiem, kuri būtu nojaucami.

Pašlaik uz pašvaldības zemes ielu sarkanajās līnijās atrodas vairāki pilsētas vidi degradējoši bezsaimnieka reklāmas stendi un konstrukcijas, tai skaitā lielformāta stendi ar pamatu blokiem, jo to īpašnieki ir bankrotējuši, skaidro būvvaldes speciālisti.

Atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, lielformāta stends ar pamatiem ir uzskatāms par īslaicīgas lietošanas būvi un demontējams tikai pēc nojaukšanas projekta izstrādes.

Pašlaik apzināti 11 objekti, kam nepieciešams izstrādāt nojaukšanas darbu projektus, un šim nolūkam būvvalde plāno paredzēt 2100 latu, ja vien Rīgas dome atbalstīs piedāvātos grozījumus būvvaldes 2012.gada budžetā.

"Svarīgi, lai pašvaldība, kas pati nodrošina tiesiskā regulējuma ievērošanu, rādītu priekšzīmi privātpersonām un uzņēmējiem, tiesiski pareizi demontējot pilsētas vidi degradējošus objektus," uzsver būvvaldes vadība.

Būvvaldes priekšlikums grozīt iestādes 2012.gada budžetu trešdien, 5.decembrī, tiks skatīts Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā reizē ar virkni citu ierosinājumu.

Latvijā

Šī gada astoņos mēnešos ugunsdzēsēji glābēji devās uz 712 ceļu satiksmes negadījumu seku likvidēšanas darbiem, kuros izglāba 69 cilvēkus un atbrīvoja 35 bojāgājušos, kā arī saņemti 367 izsaukumi, kuros dega transportlīdzekļi. Aizvadītajā gadā 1020 ceļu satiksmes negadījumu likvidēšanas darbos izglābti 149 cilvēki un atbrīvots 51 bojāgājušais, bet transportlīdzekļi dega 567 reizes.