Rīgā izstrādās jaunu teritorijas plānojumu un pilnveidos satiksmes tīklu

Izstrādājot jauno Rīgas teritorijas plānojumu, tiks pilnveidots arī sabiedriskā transporta, velosatiksmes un autostāvvietu tīkls. Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja šodien atbalstīja Ls 169 951 piešķiršanu no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda pašvaldības teritorijas plānojuma izstrādei nepieciešamo pētījumu veikšanai.

Par Ls 69 999 paredzēta sabiedriskā transporta un stāvparku attīstības plāna izstrāde. Tiks izstrādāti priekšlikumi par regulētas maksas sistēmas auto iebraukšanai un novietošanai centrā ieviešanu, kā arī vienotas biļešu sistēmas izveidi par stāvparku un pilsētas sabiedriskā transporta pakalpojumu izmantošanu.

Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko uzsver: „Šie pasākumi būtiski uzlabos satiksmes plūsmu galvaspilsētā, atslogos pilsētas centru kā arī atvieglos un paātrinās iedzīvotājiem iespējas nokļūt tiem nepieciešamajā pilsētas daļā. Piemēram, novietojot savu personisko automašīnu kādā no stāvparkiem un samaksājot par to noteiktu maksu, iedzīvotājs iegūs biļeti, kuru varēs izmantot sabiedriskajā transportā jebkurā maršrutā.”

Lai šo ieceri īstenotu, tiks pētītas transporta plūsmas, meklēti labākie risinājumi stāvparku izvietojumam kā arī izstrādāti priekšlikumi sabiedriskā transporta un velosatiksmes tīkla pilnveidošanai. Paredzēts izstrādāt priekšlikumus arī par inteliģentās transporta vadības sistēmas (ITVS) pilnveidošanu, kas kalpotu kā kontroles mehānisms visai autonovietņu sistēmas darbībai.

Izstrādājot Rīgas teritorijas plānojumu, ļoti būtiska ir sabiedrības iesaistīšana. Tādēļ Ls 59 956 tiks izlietoti iedzīvotāju aptaujām par publiskās infrastruktūras pieejamību visās 58 Rīgas apkaimēs.

Savukārt Ls 39 997 nepieciešami Rīgas teritorijas plānojuma konceptuālo risinājumu sociāli ekonomiskās analīzes veikšanai.

Latvijā

Šī gada astoņos mēnešos ugunsdzēsēji glābēji devās uz 712 ceļu satiksmes negadījumu seku likvidēšanas darbiem, kuros izglāba 69 cilvēkus un atbrīvoja 35 bojāgājušos, kā arī saņemti 367 izsaukumi, kuros dega transportlīdzekļi. Aizvadītajā gadā 1020 ceļu satiksmes negadījumu likvidēšanas darbos izglābti 149 cilvēki un atbrīvots 51 bojāgājušais, bet transportlīdzekļi dega 567 reizes.