Astoņos Rīgas ielu posmos uzstādīts LED tehnoloģiju ielu apgaismojums

Pašvaldības aģentūra „Rīgas Gaisma” astoņos pilsētas ielu posmos uzstādījusi jaunu, energoekonomisku apgaismojumu, nomainot vecos apgaismes objektus ar gaismu izstarojošām diodēm, jeb tā saucamajām LED lampām.

Projekts īstenots šī gada laikā, programmas Klimata pārmaiņu finanšu instruments (KPFI) ietvaros.

Projekta rezultātā pilsētā ir uzstādīti 1154 LED tehnoloģiju ielu gaismekļi ar kopīgo jaudu 154,95 kW, kā arī septiņas apgaismojuma līmeņa regulēšanas ierīces. Paredzamais elektroenerģijas ietaupījums ir gandrīz 400 MWh gadā, bet oglekļa dioksīda emisija samazināsies par 157,5 t CO2 gadā. Kopējas projekta izmaksas bija 971 888 lati, no kurām 70% finansēja KPFI.

Jaunais apgaismojums uzstādīts-  Kr.Valdemāra ielas posmā no Kronvalda bulvāra līdz Slokas ielai (Vanšu tilts); Kalnciema ielas dzelzceļa pārvadā; Lielirbes ielas posmā no Kalnciema ielas dzelzceļa pārvada līdz K.Ulmaņa gatvei; A.Deglava ielas posmā no A.Saharova ielas līdz Lubānas ielas rotācijas aplim; Viestura prospekta posmā no ēkas Nr. 35 līdz Ostas prospektam; Mīlgrāvja ielas posmā no Ostas prospekta līdz Jaunciema gatvei; Jaunciema gatves posmā no Mīlgrāvja ielas līdz Jaunciema 1. šķērslīnijai; Juglas ielas posmā no Lubānas ielas rotācijas apļa līdz Biķernieku ielas rotācijas aplim.

Latvijā

Šī gada astoņos mēnešos ugunsdzēsēji glābēji devās uz 712 ceļu satiksmes negadījumu seku likvidēšanas darbiem, kuros izglāba 69 cilvēkus un atbrīvoja 35 bojāgājušos, kā arī saņemti 367 izsaukumi, kuros dega transportlīdzekļi. Aizvadītajā gadā 1020 ceļu satiksmes negadījumu likvidēšanas darbos izglābti 149 cilvēki un atbrīvots 51 bojāgājušais, bet transportlīdzekļi dega 567 reizes.