Iedegs Vanšu tilta svētku apgaismojumu

Sestdien, 17.novembrī, plkst.18.00 Daugavmalā pie Saules akmens notiks svinīgs pasākums, kurā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pieņems AS “Latvijas tilti” dāvinājumu Rīgai – dekoratīvo apgaismojumu Vanšu tiltam - “Vanšu tilta gaismas stīgas”. Ar pilnu jaudu atgaismojums sāks darboties no plkst.18.30.

Augšup vērstos gaismas kūļus, kas diennakts tumšajā laikā izgaismos tilta pilonu un vantis, radīs 28 lieljaudas starmeši, kuru vērtība ir vairāk kā 41 tūkstotis latu. Lai tie nevarētu žilbināt gājējus un autobraucējus, starmešiem uzlikti īpaši pretapžilbināšanas aizsegi.

Dāvinājums tiks pasniegts, svinot uzņēmuma pastāvēšanas 70 gadu jubileju. Kopš uzņēmuma dibināšanas tas kopumā uzbūvējis vairāk kā 2000 tiltu, estakāžu, jūras piestātņu, krasta stiprinājumu un citu objektu, tostarp visus Rīgas tiltus pāri Daugavai.

Jau ziņots, ka Rīgas dome 6. novembrī piekrita dāvinājuma saņemšanai.

Latvijā

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" būvprojektēšanas vadlīnijas ir mainījušās simtiem reižu, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja bijušais par "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris.