Ar "Rīgas satiksmi" saistītos negadījumos šogad cietuši 22 pasažieri

Ar pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" saistītos negadījumos šogad līdz 12.novembrim cietuši 22 pasažieri, liecina uzņēmuma apkopotā aktuālā informācija.

Februārī, martā un jūlijā ik mēnesi notikuši negadījumi, kuros kopumā ik mēnesi reģistrēti četri cietušie, augustā savainojumus guvuši trīs cilvēki, septembrī un novembrī - divi cilvēki, bet janvārī, aprīlī un oktobrī reģistrēts pa vienam negadījumam, kurā cietis cilvēks.

Izmeklējot šos gadījumus, četros no tiem konstatēts, ka nelaimē vainojams sabiedriskā transportlīdzekļa vadītājs - februārī tāds bijis viens gadījums, jūlijā - divi, bet ceturtais noticis šomēnes.

"Ņemot vērā, ka "Rīgas satiksme" gadā pārvadā 140 miljonus pasažieru, domāju, ka tas ir gaužām labs rādītājs," aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma preses sekretārs Viktors Zaķis.

Kā ziņots, pēdējais negadījums, kurā iesaistīts "Rīgas satiksmes" transportlīdzeklis, noticis vakar - pieturā "Kvēles iela" bojā gājusi kāda 1946.gadā dzimusi sieviete, kura, iespējams, iespiesta autobusa durvīs. Policisti patlaban noskaidro, vai notikušajā vainojams autobusa vadītājs un vai sieviete tikusi vilkta aiz transportlīdzekļa, vai paklupusi pati. Autobuss no notikuma vietas aizbraucis, savukārt sieviete no negadījumā gūtajām traumām vēlāk mirusi ārstniecības iestādē.

40.autobusa šoferis, kurš vadījis transportlīdzekli negadījuma brīdī, norādīja, ka neko nav manījis un tamlīdzīgu situāciju nav novērojis. Par notikušo ierosināts kriminālprocess, apstākļus izmeklē policija.

Latvijā

Saeimas Pieprasījumu komisija trešdien noraidīja opozīcijā esošās "Apvienotā saraksta" pieprasījumu premjerei Evikai Siliņai (JV) par valdības rīcību ar nacionālo aviokompāniju "airBaltic", taču sēdē izskanēja pārmetumi premjerei par nevēlēšanos sniegt atbildes uz deputātus interesējošiem jautājumiem.