Rīgā remontēs policijas iecirkni Gogoļa ielā 7a

© Lauma Kalniņa

Rīgas domes Īpašuma departaments jau tuvākajā laikā gatavojas uzsākt fasādes remontu un logu nomaiņu pašvaldībai piederošajā ēkā Gogoļa ielā 7a, kurā atrodas Valsts policijas Rīgas Latgales iecirknis, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Ēkas autors ir arhitekts Florians fon Viganovskis, to 1896.gadā uzcēla kā īres namu, bet jau padomju laikā ēkā izveidota Rīgas pilsētas Maskavas rajona milicijas daļa.

Veicot ēkas tehnisko apsekošanu, konstatēts, ka šī ēka no visām pašvaldības ēkām, kurās atrodas policijas iecirkņi, ir vissliktākajā tehniskajā stāvoklī un būtu jālemj par tās atjaunošanu.

Gogoļa ielas iecirknī šodien viesojās Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) kopā ar Iekšlietu ministrijas valsts sekretāri Ilzi Pētersoni, Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi un Rīgas reģiona pārvaldes vadību, kā arī Īpašuma departamenta direktoru Oļegu Burovu (GKR). Vizītes laikā departamentam uzdots veikt aprēķinus par remontdarbu aptuvenajām izmaksām un izsludināt iepirkuma konkursu.

Burovs norādīja, ka aptuvenās būvdarbu izmaksas varētu būt ap 250 000 latu, taču precīza summa kļūs zināma pēc iepirkuma konkursa noslēgšanās. Konkursu par ēkas fasādes restaurācijas darbiem varētu izsludināt jau decembrī, būvdarbi varētu sākties šā gada martā un noslēgties 2013.gada rudenī.

Vienlaikus Iekšlietu ministrija ēkas iekštelpu stāvokļa uzlabošanā varētu ieguldīt ap 50 000 latu, par kuriem varētu veikt remontu 4.stāvā vai elektroinstalāciju vai apkures sistēmu nomaiņu visā ēkā.

Amatpersonas šodien apmeklēja arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kurzemes rajona administratīvo ēku Daugavgrīvas ielā 32/34. Vēl 2010.gadā tā atradās tehniski neapmierinošā stāvoklī, tādēļ 2010.gada oktobrī Burovs un Pētersone parakstīja nodomu protokolu, izsakot apņemšanos kopīgi veicināt īpašuma sakārtošanu.

Atbilstoši nodomu protokolam gan Iekšlietu ministrija, gan Īpašuma departaments 2010. un 2011.gadā veica investīcijas ēkas sakārtošanā. Saistībā ar šo nodomu protokolu Iekšlietu ministrija 2010.gadā Valsts policijai veikusi pirmā stāva izolatora renovāciju un trešā stāva kabinetu renovācijas darbus par aptuveni 30 000 latu.

2011.gadā Valsts policija veica renovācijas darbus pirmā stāva telpās, kuros paredzēti kabineti un nopratināšanas telpas pēc Īpašuma departamenta Būvniecības pārvaldē izstrādāta vienkāršotās renovācijas projekta.

Savukārt Īpašuma departaments 2011.gadā ēkā ir investējis 182 826,09 latus ēkas jumta stāva renovācijā. Tika veikta jumta skārda nomaiņa, jumta siltināšanas, apkures sistēmas nomaiņa, griestu, sienu un grīdu atjaunošana, ūdensvada un kanalizācijas pievilkšana, tāpat arī apkures un elektrības sistēmas nomaiņa, telpas pārplānotas, pielāgojot tās policijas darbam.

Jumta stāva izmantojamā platība palielināta no 144 līdz 295 kvadrātmetriem, no kuriem izmantojamā platība ir 245 kvadrātmetri no 1,6 metru sienu augstuma. Jumta stāva telpās izveidoti trīs kabineti izmeklētājiem un tulkiem, mācību zāle 120 kvadrātmetru platībā, darbinieku virtuves telpa un sanitārais mezgls. Tāpat restaurēti arī jumta stāva vēsturiskie koka logi, lai saglabātu jūgendstila ēkas izskatu.

Ēka Daugavgrīvas ielā celta 1903.gadā kā dzīvojamā ēka. Tā ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis, kas būvēts jūgendstilā. No šā gada aprīļa līdz oktobrim ir veikta visas ēkas fasādes restaurācija, tai skaitā vēsturisko koka logu restaurācija, kā arī uzstādīts fasādes nakts apgaismojums. Darbus pēc Īpašuma departamenta pasūtījuma veica SIA "Ota un partneri", un tie domei izmaksāja 192 283 latus.

Latvijā

Šī gada astoņos mēnešos ugunsdzēsēji glābēji devās uz 712 ceļu satiksmes negadījumu seku likvidēšanas darbiem, kuros izglāba 69 cilvēkus un atbrīvoja 35 bojāgājušos, kā arī saņemti 367 izsaukumi, kuros dega transportlīdzekļi. Aizvadītajā gadā 1020 ceļu satiksmes negadījumu likvidēšanas darbos izglābti 149 cilvēki un atbrīvots 51 bojāgājušais, bet transportlīdzekļi dega 567 reizes.