Gaismas festivālam necerēta atsaucība

Necerēti lielu interesi pirms valsts svētkiem izraisījis gaismas festivāls Staro Rīga. Aptuvenās organizatoru prognozes liecina, ka pirmo triju dienu laikā to paguvuši apskatīt gandrīz 150 000 skatītāju. Tas ir tieši tikpat daudz, cik pērn visu četru dienu garumā. Šogad vērienīgais gaismu spēles pasākums notiek piecas dienas.

Par populārāko apskates objektu kļuvis Preses nams. Tajā izvietotie 180 prožektori rada vērienīgu gaismu spēli, ko lieliski var vērot no 11. novembra krastmalas Lielā Kristapa, kur sinhroni ar gaismas instalāciju atskaņo Andra Indāna skaņdarbu Preses nams. Lielu atsaucību guvuši pastaigu maršruti pa Vecrīgu, kā arī apskates objekti, kas atrodas ārpus pilsētas centra. Visvairāk apmeklēti ir objekti Gaisma stāsta Pēterbaznīcu, Laika grieži, Zibens gaisma un Latvijas mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas studentu darbi.

"Ir prieks redzēt pilsētā daudz smaidīgu cilvēku, kas priecājas par festivāla objektiem, vēro izgaismoto ēku un objektu īpašos stāstus un cenšas nofiksēt, kā pilsēta pārvēršas. Domāju, ka mums būs daudz interesantu fotogrāfiju par starojošo Rīgu," apgalvo Staro Rīga idejas autore Rīgas domes Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle.

Tie, kuri nav paguvuši aplūkot dažādos gaismas objektus, bez maksas to var izdarīt šovakar un rītvakar no pulksten 18 līdz 23.

Svarīgākais