Festivālā "Staro Rīga" šoreiz būs 70 objekti

Gaismas festivāla "Staro Rīga" programmā, kas Rīgā notiks no 15.novembra līdz 18.novembrim, šoreiz konkursa programmā piedalīsies 23 projekti.

Festivāla konkursa programmā piedalās Rīgas domes finansēti projekti, un to vidū būs gan uz Ministru kabineta ēkas skatāmā video un gaismas projekcija "Cilvēka mūžs Latvijai", pie Rīgas Porcelāna muzeja, Konventa sētā, skatāmā videoinstalācija "Dārgumu kaleidoskops", pie Rīgas Kongresu nama laukumā skatāmā gaismas instalācija "Nebeidzamais stāsts", kā arī citi pilsētvidē izvietoti krāšņi un pārsteidzoši gaismas objekti.

Kopumā šogad gaismas festivālā "Staro Rīga" būs iekļauti 70 objekti, kas ir mazāk nekā pērn. Festivāla sadarbības partneru gaismas objektu programmā iekļauti 11 gaismas objekti, pilsētvides dekoratīvo gaismas objektu programmā skatītājiem tiks piedāvāti trīs gaismas objekti, jauniešu un studentu gaismas objektu programmā - deviņi, radošās darbnīcas "Rīga 2014 Think Tank" gaismas objektu programmā - trīs, gaismas kafejnīcu maršrutā - 19 gaismas objekti.

Kā pilsētas iedzīvotāju līdzdalības akcija festivāla programmā iekļauts Pārdaugavā pie Mārupītes īstenotais audiovizuālais gaismu instalāciju un interaktīvais projekciju šovs "Pagarinātā diena", savukārt kā īpašais notikums tiks piedāvāts audiovizuālais gaismu instalāciju un interaktīvais projekciju šovs "Illuminātu taka. Vivere Est Militare." ("Dzīvot nozīmē cīnīties"), kas norisināsies ostmalā, laukumā blakus Eksporta ielai posmā starp Muitas ielu un Miķeļa ielu.

Jau ziņots, ka "Staro Rīga" šogad vēlas, lai festivāla apmeklētāji kļūst par  gaismas spēļu dalībniekiem, jo festivāla laikā ikviens kļūs par Gaismas meklētāju.

Gaismas festivālu "Staro Rīga" šogad rīko nodibinājums "Rīga 2014", un festivāls ar krāšņu programmu būs arī viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas stūrakmeņiem.

Latvijā

Kā izpaužas konkurences pārkāpumu radīti zaudējumi un kā tos nosaka; kā pierādīt, ka cenas tirgū ceļas tieši karteļa dēļ; kā tirgu ietekmē dominējoša stāvokļa ļaunprātīga izmantošana; dārgās zāles šobrīd ir Ministru kabineta darba kārtībā – kā Latvijai sokas ar cenu uzraudzīšanu; kā virzīt konkurences politiku, lai tā neierobežotu komercdarbības attīstību – par šīm un citām tēmām “Neatkarīgās” saruna ar zvērinātu advokātu biroja “RASNAČS” dibināju, zvērinātu advokātu, tiesību zinātņu doktoru, Latvijas Universitātes docentu Lauri Rasnaču.

Svarīgākais