Rīgā labiekārtos trīs mikrorajonu pagalmus

Sadarbībā ar Eiropas kultūras galvaspilsētas rīkotāju Rīga 2014, Lielās Talkas organizatori 2013.gadā īpašu uzmanību pievērsīs Rīgas pagalmiem.

Šoruden izsludinātajā konkursā tika saņemti pieteikumi no dažādām Rīgas apkaimēm par pagalmiem un skatījumiem uz dzīves vidi kopumā. Žūrijai izvērtējot konkursa pieteikumus, kļuvuši zināmi tie trīs Rīgas daudzdzīvokļu namu iekšpagalmi, kuriem tiks veidotas labiekārtošanas vīzijas- tie būs Valdeķu ielas 15 pagalms Ziepniekkalnā, S.Eizenšteina ielas 63 pagalms  Mežciemā, Balvu ielas 9 pagalms  Maskavas forštatē.

Profesionālu arhitektu Sandras Levānes, Zigmāra Jaujas, Ilzes Mekšas un ainavu arhitekšu – Unas Īles, Maijas Strazdiņas un Ilzes Indriksones vadībā 1.novembrī 30 arhitektūras, ainavu arhitektūras, plānošanas un dizaina studenti  uzsāka sacensību par trīs individuālu un oriģinālu šo pagalmu attīstības priekšlikumu izstrādi. Novembra beigās būs zināmi tie pagalmu attīstības priekšlikumi, pēc kuriem tiks veidotas pagalmu pārvērtības Lielās Talkas dienā 2013.gada 20.aprīlī.

Pagalmu kustība ir Lielās Talkas īstenots Rīga 2014 projekts ar mērķi veicināt cilvēku iesaistīšano savas dzīves telpas labiekārtošanā. Pagalmu kustība radās, lai palīdzētu iedzīvotājiem rast kopīgu valodu un sadarbības iespējas sava pagalma sakopšanā un uzlabošanā.

Latvijā

No Valsts meža dienesta (VMD) ģenerāldirektora amata ar 2024.gada 8.novembri atcels Arvīdu Ozolu, viņam sasniedzot valsts noteikto pensijas vecumu, paredz Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotais un saskaņošanai virzītais rīkojuma projekts.