Rīgā aizliegs apstāties un stāvēt Mežciema un Buļļu ielās

Lai paaugstinātu satiksmes drošību, Rīgas domes Satiksmes departaments ierobežojis transportlīdzekļu novietošanu brauktuves malā Mežciema ielā posmā no Sergeja Eizenšteina ielas līdz Hipokrāta ielai un Buļļu ielā pie Lāčupes kapiem, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lai paaugstinātu satiksmes drošību, Rīgas domes Satiksmes departaments ierobežojis transportlīdzekļu novietošanu brauktuves malā Mežciema ielā posmā no Sergeja Eizenšteina ielas līdz Hipokrāta ielai un Buļļu ielā pie Lāčupes kapiem,  informē Rīgas domē.

Satiksmes departaments Mežciema ielas posmā no Sergeja Eizenšteina ielas līdz Hipokrāta ielai uzstādījis ceļa zīmes "Apstāties aizliegts", izņemot Mežciema ielas posmu nepāra numuru pusē no 39.nama līdz 45.namam. Minētais posms aprīkots ar ceļa zīmi "Stāvvieta" ar laika ierobežojumu līdz 30 minūtēm, lai nodrošinātu transportlīdzekļu piekļuvi pirmsskolas izglītības iestādei.

Savukārt Buļļu ielā Satiksmes departaments uzstādījis ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" desmit metrus pirms iebrauktuves Lāčupes kapos un 20 metru garā posmā aiz iebrauktuves Lāčupes kapos virzienā uz Kleistu ielu.

Satiksmes organizācijas izmaiņas veiktas pēc pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" lūguma. Brauktuves malā novietotie transportlīdzekļi radījuši satiksmes drošībai bīstamas situācijas. Lai apbrauktu brauktuves malā novietotās automašīnas, sabiedriskā transporta vadītājiem bija jāiebrauc pretējā braukšanas joslā. Satiksmes drošībai īpaši bīstamas situācijas radot ziemas apstākļos, nereti bloķējot satiksmi.

Lēmumu par "Apstāties un stāvēt aizliegts" ceļa zīmes nepieciešamību pieņem Satiksmes departamenta konsultatīvā padome "Par satiksmes koordināciju Rīgā", kurā piedalās pārstāvji no Valsts policijas, VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija", VAS "Latvijas Valsts ceļi", SIA "Rīgas satiksme" un citas iestādes.

Kaut arī lēmumi tiek pieņemti, izvērtējot saņemtās sūdzības un satiksmes drošības apsvērumus, par šiem lēmumiem departaments mēdz saņemt sūdzības, jo iedzīvotāji pie ierobežojumiem nav pieraduši un pauž neapmierinātību, ja automašīnai jāmeklē cita stāvvieta.

Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola aģentūrai LETA iepriekš uzsvēra, ka jau vairākus gadus Rīgas pilsētā tiek īstenota maģistrālo ielu atslogošana no brauktuves malā stāvošiem transportlīdzekļiem, piemēram, no brauktuves malā novietotām automašīnām atbrīvota Aleksandra Čaka iela, Krišjāņa Valdemāra iela, Brīvības iela, Kalnciema iela, Maskavas iela un citas.

Par maģistrālām ielām apdzīvotā vietā uzskata ielas, kas ir ar dominējošu savienošanas funkciju un ar lielu transportlīdzekļu noslodzi, kur prioritāte ir sabiedriskajam transportam, bet tranzīta satiksmei un privātajiem transportlīdzekļiem - pakārtoti.

Latvijā

No Valsts meža dienesta (VMD) ģenerāldirektora amata ar 2024.gada 8.novembri atcels Arvīdu Ozolu, viņam sasniedzot valsts noteikto pensijas vecumu, paredz Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotais un saskaņošanai virzītais rīkojuma projekts.