Braukšanas apstākļi Rīgā ir apmierinoši

Braukšanas apstākļi Rīgā patlaban ir apmierinoši un joprojām turpinās kaisīšanas darbi uz Rīgas tiltiem, kā arī tiek attīrītas un kaisītas ietves, liecina Rīgas domes Satiksmes departamenta informācija.

Kā aģentūru LETA informēja departamentā, Rīgā ielu un tiltu tīrīšana un kaisīšana ar pretslīdes materiāliem tika veikta līdz plkst.3. Patlaban pilsētā strādā sešas tehnikas vienības, trīs traktorbirstes, kas attīra ietves no sniega un veic kaisīšanas darbus ar pretslīdes materiāliem, kā arī trīs tiltu uzturēšanas tehniskas vienības, kas veic kontroles braucienus pār Rīgas tiltiem un pārvadiem, nepieciešamības gadījumā kaisot ar pretslīdes materiāliem.

Departamentā informē, ka uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai līdz ar apledojuma veidošanos vai snigšanas sākumu nekavējoties uzsāktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar samitrināto sāli, kas pakāpeniski kausē ledu un sniegu, kā arī veiktu brauktuvju tīrīšanu.

Satiksmes departaments vērš transportlīdzekļu vadītāju uzmanību, ka pretslīdes materiāli samazina brauktuvju slīdamību, taču sniega un sala laikā jārēķinās ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Līdz ar to, vadītāji aicināti ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Svarīgākais