Rīgā darbosies kritušo lapu savākšanas punkti

Uzklausot iedzīvotājus un sabiedriskās organizācijas, kas pārstāv pilsētas apkaimju privātmāju īpašnieku intereses, Rīgas pašvaldība noteikusi vietas Mežaparkā, Teikā un Mārupē, kur nedēļas nogalēs privātpersonas varēs nodot savāktās kritušās lapas.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domē, bioloģiskos atkritumus šajos punktos varēs nodot no šodienas, 20.oktobra, līdz 11.novembrim.

Sestdienās no plkst.10 līdz 11 kritušās lapas varēs vest uz Mežaparka stāvvietu Siguldas prospektā 12, bet no plkst.11 līdz 12 lapu savākšanas punkts darbosies Gdaņskas ielā 6, krustojumā ar Stokholmas ielu pie lielās priedes.

Svētdienās no plkst.10 līdz 11 lapas varēs vest uz Teiku Dzērbenes ielā 14, bet no plkst.11 līdz 12 lapu savākšanas punkts atradīsies Āraišu un Bajāru ielas krustojumā. Mārupē, Kantora ielā, Codes un Amulas ielas krustojumā, lapu savākšanas punkts darbosies no plkst.13 līdz 14.

Rīgas dome norāda, ka katru rudeni pilsētā kļūst aktuāls jautājums par kritušo lapu savākšanu, kas īpaši būtiski ir privātmāju īpašniekiem, jo šāda veida atkritumu izvešana nenotiek centralizēti.

"Lai iedzīvotāji lapas nededzinātu, tādējādi kaitējot videi, un nemestu tās sadzīves atkritumiem paredzētajos konteineros, sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām pašvaldība nākusi talkā privātmāju īpašniekiem," norādīja Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR).

Savāktās lapas par pašvaldības līdzekļiem tiks nogādātas uz biomasas pārstrādes vietu. Lapu iekraušana atkritumu izvedēja transportlīdzeklī iedzīvotājiem būs jāveic saviem spēkiem. Lapām nedrīkst būt citu sadzīves atkritumu piemaisījumi. Atkritumu izvešanu veiks SIA "L&T".

Svarīgākais