Rīgas pašvaldības policija decembrī saņems 23 jaunas automašīnas

Rīgas pašvaldības policija līdz 10.decembrim saņems 23 jaunas, trafarētas, policijas specifikai atbilstoši aprīkotas furgona tipa automašīnas, kuras tiks izmantotas papildu patruļu nodrošināšanai Rīgas mikrorajonos, kā arī policijas auto parka atjaunošanai, aģentūrai LETA pastāstīja policijas pārstāve Inese Tīmane.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija, līgums par automašīnu piegādi tiks slēgts ar SIA "Norde", kas iepirkuma konkursā iesniedza lētāko pieteikumu, piedāvājot piegādāt 23 automašīnas par 363 850 latiem, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Jau ziņots, ka patlaban RPP rīcībā ir ap 100 transporta vienību, taču, lai nodrošinātu papildu patruļas Ķengaragā, Pļavniekos un Purvciemā, policijai nepieciešams papildu transports.

Policijas priekšnieks Jānis Geduševs norādīja, ka kājnieku un velosipēdu patruļas mikrorajonos tiek pamanītas mazāk, pārvietojas lēnāk un tās spēj apsekot daudz mazāku laukumu nekā patruļas, kas pārvietojas ar mikroautobusiem, tāpēc transports ir ļoti svarīgs, lai papildu patruļas varētu strādāt pilnvērtīgi.

RPP darbību iecerēts paplašināt arī nākamgad, organizējot papildu patruļas arī Āgenskalnā, Imantā, Iļģuciemā un Zolitūdē.

Latvijā

No Valsts meža dienesta (VMD) ģenerāldirektora amata ar 2024.gada 8.novembri atcels Arvīdu Ozolu, viņam sasniedzot valsts noteikto pensijas vecumu, paredz Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotais un saskaņošanai virzītais rīkojuma projekts.