Silenieks uzraudzīs Krievu salas būvniecības projektu

Rīgas brīvostas bijušais ostas valdes loceklis Viesturs Silenieks (ZZS) no septembra beigām ostā ieņem projektu vadības vienības vadītāja amatu.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja Silenieks, viņa galvenais mērķis jaunajā amatā ir sekmēt Krievu salas būvniecības projektu. Kad reālie būvdarbi sākšoties, būšot vitāla nepieciešamība noteiktā tempā veicināt projekta realizāciju.

Iepriekš plašsaziņas līdzekļos tika izteikta versija, ka, nodibinot ostas Vides un attīstības departamentu, tā vadība varētu tikt uzticēta Sileniekam.

27.septembrī ostas valdes sēdē lēma par Krievu salas projekta tālāko virzību. Projekts paredz infrastruktūras attīstīšanu Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no Rīgas centra. Jau iepriekš ostā uzsvērts, ka, lai saglabātu pieaugošo kravu dinamiku, šis projekts jārealizē.

Kā ziņots, pilnsabiedrība "BMGS S" Krievu salas projektu piedāvājusi realizēt par 88,71 miljonu latu.

Eiropas Komisija ir apstiprinājusi projekta līdzfinansēšanu no Kohēzijas fonda. Kopējās projekta izmaksas ir 104 miljoni latu, no tām Kohēzijas fonda finansējums ir 54 miljoni latu.

Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais