Rīgas klientu centrs sāk darbu

© F64

Lai Rīgas pašvaldības lielāko uzņēmumu klientiem būtu ērtāk saņemt pakalpojumus, šonedēļ darbu uzsācis Rīgas klientu centrs. Tajā pakalpojumus sniedz Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrs, SIA Rīgas Namu pārvaldnieks, SIA Rīgas satiksme, SIA Rīgas ūdens un akciju sabiedrība Rīgas siltums.

Iedzīvotājiem izdevīgs būs arī Rīgas klientu centra darba laiks – darbdienās tas ir pagarināts, kā arī klientu centrs būs atvērts sestdienās.

Iespējams, ar laiku klientu centra telpās varētu ierīkot bankas iecirkni, lai cilvēkiem būtu iespēja samaksāt par komunālajiem pakalpojumiem, un paplašināt esošo pakalpojumu skaitu. Kopēja klientu centra izveide ļaus ātrāk iegūt nepieciešamo informāciju un, neskraidot pa vairākām vietām, nokārtot visdažādākās formalitātes, jo šeit tiks sniegti aptuveni 50 pakalpojumi. Piemēram, katru gadu uz Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra filiālēm risināt dažādus jautājumus dodas apmēram 70 000 iedzīvotāju. Tagad Rīgas centrā varēs atstāt Rīgas pašvaldības iestādēm, struktūrvienībām un amatpersonām adresētus dokumentus un saņemt vispārīga rakstura juridiskas konsultācijas par pašvaldības kompetencē esošajiem jautājumiem, noskaidrot ūdens starpību aprēķināšanas pamatojumu un metodiku, saņemt skaidrojumu par apsaimniekošanas maksas rēķiniem, jo šie jautājumi rīdziniekiem ir aktuāli visu laiku.

Rīgas klientu centrā turpmāk varēs noformēt un saņemt personalizēto etalonu, iegādāties braukšanas biļetes, iesniegt ūdens patēriņa skaitītāja rādījumus, bet uzņēmums Rīgas siltums sniegs informāciju par ēkā patērēto siltumenerģiju (tikai dzīvokļu īpašniekiem).

***

UZZIŅAI

• Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra bezmaksas informatīvais tālr. 80000800, apc@riga.lv;

• SIA Rīgas Namu pārvaldnieks tālrunis 67105910, rnparvaldnieks@rnparvaldnieks.lv;

• SIA Rīgas satiksme tālrunis 22020068, info@rigassatiksme.lv;

• SIA Rīgas ūdens bezmaksas informatīvais tālrunis 80002122, klienti@rigasudens.lv;

• a/s Rīgas siltums bezmaksas informatīvais tālrunis 80000090, siltums@rs.lv.

Svarīgākais