Pie Dzemdību nama izcirtīs 17 kokus, lai izveidotu autostāvvietu

© F64

Lai īstenotu autostāvvietu un ietvju izbūves projektu pie Rīgas Dzemdību nama, Rīgas pilsētas Būvvalde nodevusi publiskai apspriešanai ieceri nocirst desmit kļavas, piecus bērzus, vienu gobu un liepu, aģentūru LETA informēja būvvaldes pārstāve Ieva Luste.

Rīgas Dzemdību nama autostāvvietu, ietvju izbūves un teritorijas labiekārtošanas projekts izstrādāts pēc pašvaldības SIA "Rīgas Dzemdību nams" pasūtījuma. Teritorijas plānojums risināts atbilstoši Rīgas pilsētas Būvvaldes plānošanas un arhitektūras uzdevuma nosacījumiem, paredzot autostāvvietu, funkcionāli pamatotu celiņu, ietvju izbūvi klientu un darbinieku ērtībai, respektējot zemes gabalos esošos kokus un krūmus, kā arī paredzot dekoratīvus stādījumus.

Pamatojoties uz Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas 1.oktobra lēmumu, publiskai apspriešanai tiek nodota iecere par minēto koku nociršanu pašvaldībai piederošajā zemes gabalā Rīgā, Miera ielā 45.

Publiskā apspriešana notiks līdz 22.oktobrim. Rakstiskas atsauksmes, aptaujas lapas, var iesniegt vai nosūtīt pa pastu līdz 22.oktobrim Rīgas pilsētas Būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Amatu ielā 4, 1.stāvā, apmeklētāju pieņemšanas laikā - pirmdienās un ceturtdienās no plkst.10 līdz 19, otrdienās un trešdienās no plkst.9 līdz 16, kā arī piektdienās no plkst.9 līdz 14. Anketas var iesniegt arī jebkurā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra filiālē, jebkurā Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkā vai elektroniski aizpildīt un nosūtīt portālā "www.riga.lv" sadaļā e-pakalpojumi.

Iepazīties ar koku ciršanas ieceres materiāliem, kā arī saņemt sīkāku informāciju par plānoto koku ciršanu iespējams Rīgas pilsētas Būvvaldes Apstādījumu inspekcijā Rīgā, Amatu ielā 4, 206.kabinetā apmeklētāju pieņemšanas laikā - pirmdienās un ceturtdienās no plkst.14 līdz 18 -, kā arī Rīgas pilsētas Būvvaldes portālā "www.rpbv.lv" vai pie koku ciršanas ierosinātāja SIA "Rīgas Dzemdību nams", vēršoties pie kontaktpersonas Roberta Tērauda pa tālruni 67011229.

Latvijā

No Valsts meža dienesta (VMD) ģenerāldirektora amata ar 2024.gada 8.novembri atcels Arvīdu Ozolu, viņam sasniedzot valsts noteikto pensijas vecumu, paredz Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotais un saskaņošanai virzītais rīkojuma projekts.