Rīgā pie Ostvalda vidusskolas atklāts jauns stadions

© Romāns Kokšarovs

Šodien pie Rīgas Ostvalda vidusskolas, Dammes ielā 20, tika atklāts jauns stadions, informēRīgas domē.

Futbola laukuma profesionālais segums tika iemēģināts futbola spēlē, kurā Latvijas nacionālā futbola izlase spēlēja pret Rīgas Ostvalda vidusskolas un Rīgas Futbola skolas komandas izlasēm. Laika apstākļi nebija futbolistiem labvēlīgi, tomēr sportisti pārliecinājās, ka mākslīgā seguma laukums ir izmantojams jebkādos laika apstākļos.

"Latvijas Futbola federācijas vārdā gribu izteikt lielu pateicību Rīgas domei par ieguldījumu un veiktajiem pasākumiem, atbalstot Starptautiskās futbola federācijas "Hattrick" un "Mini-pitch" programmu realizāciju. Iepriekšējos gados Rīgā bija jūtams kvalitatīvu futbola laukumu trūkums, tagad galvaspilsētā dažu gadu laikā būtiski palielinājās laukumu skaits, tātad arī iespējas nodarboties ar futbolu," sacīja Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Šogad veiksmīgās sadarbības ar Rīgas domi rezultātā galvaspilsētā parādījās futbola laukums Ķengaragā, drīzumā tiks atklāts stadions arī pie Rīgas Hanzas vidusskolas. Ostvalda vidusskolas stadionā izbūvētā infrastruktūra būs domāta ne tikai skolnieku treniņiem un sporta nodarbībām, uz šāda laukuma varēs trenēties arī profesionāli spēlētāji. Nākamais lielais projekts būs jaunais futbola stadions Krišjāņa Barona ielā, stāstīja Mežeckis.

Saistībā ar stadiona atklāšanu, Latvijas Futbola federācija uzdāvināja Rīgas Osvalda vidusskolai ne tikai futbola bumbas, bet arī ielūgumus uz 16.oktobrī paredzēto Latvijas valstsvienības spēli pret Lihtenšteinu.

Stadionu pēc Īpašuma departamenta pasūtījuma šā gada vasarā izbūvēja SIA"RE&RE04", būvdarbu kopējās izmaksas ir 561 172 lati.

Stadionā ir izveidots 104x66 metrus liels, apgaismots futbola laukums ar mākslīgo zāles segumu. Tajā ir četri skrejceliņi 30, 60 un 100 metru distancēm, tāllēkšanas bedre, gumijots laukums ar vingrošanas elementiem, kā arī bērnu rotaļu laukums, klāts ar mīksto segumu.

"Esmu pārliecināts, ka iespēja ikdienā spēlēt uz šāda laukuma motivēs arvien vairāk un vairāk Imantas iedzīvotājus nodarboties ar futbolu un rūpēties par šo sakopto infrastruktūru. Profesionālo futbolistu izaugsmē būtiska nozīme ir tieši treniņlaukuma segumam un tā kvalitātei. Ostvalda vidusskolas stadionā šobrīd ir viens no labākajiem laukumiem Latvijā," par futbola laukuma kvalitāti atzinīgi izteicies Latvijas nacionālās futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs.