Ušakovs interesējas par piemiņas memoriāla Torņkalnā pabeigšanu

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko trešdien, 10. oktobrī, plkst. 11.00 apmeklēs tēlnieka Paula Jaunzema darbnīcu Vakarbuļļos, kur tiek kalti akmeņi represēto Latvijas iedzīvotāju piemiņas memoriālam Torņkalnā.

Tēlnieka Paula Jaunzema un arhitekta Jura Pogas veidotais komunistiskā terora upuru piemiņas ansamblis tika atklāts 2001. gadā, taču tas nebija pilnībā pabeigts. Tika uzstādīta skulptūru grupa „Putenī” un veikti nelieli apkārtnes sakopšanas darbi. Taču nav realizēta sākotnējā mākslinieciskā iecere – nav uzstādīti akmeņi, kur iekalti izsūtījuma vietu nosaukumi, teritorija nav pienācīgi labiekārtota, naktīs tā netiek izgaismota.

Šogad Rīgas pieminekļu aģentūrai no pilsētas infrastruktūras fonda tika piešķirts nepieciešamais finansējums 2. kārtas darbiem – 122 tūkstoši latu, lai memoriālu varētu pabeigt pilnībā. Darbu izpildes termiņš ir šā gada novembris.

Latvijā

No Valsts meža dienesta (VMD) ģenerāldirektora amata ar 2024.gada 8.novembri atcels Arvīdu Ozolu, viņam sasniedzot valsts noteikto pensijas vecumu, paredz Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotais un saskaņošanai virzītais rīkojuma projekts.