Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Japānas lielākā valsts televīzijas kompānija veidos dokumentālo filmu par Rīgu

© riga.lv

Rīgā atgriezusies Japānas kinoaktrise un latviešu režisora Māra Martinsona filmas "Amaya" galvenās lomas atveidotāja Kaori Momoi, lai kopā ar Japānas lielāko valsts televīzijas kompāniju NHK veidotu dokumentālu filmu par Rīgu, tās cilvēkiem, kultūru un vēsturi, informē producente Linda Krūkle.

Kinoaktrise Momoi līdz šim Rīgā viesojusies divas reizes - filmas "Amaya" pirmizrādes laikā 2010.gada septembrī un Rīgas svētku laikā pirms gada, uz kuru aktrisi uzaicināja Rīgas dome.

Abu vizīšu laikā Momoi, iepazīstoties ar pilsētas unikālo arhitektūru, bagāto kultūras dzīvi un tās cilvēkiem, mirklī tika savaldzināta. Pirms gada radās ideja, ka aktrise, kura saņēmusi Rīgas kultūras goda vēstnieces titulu Japānā, varētu nodot savas emocijas un iespaidus saviem tautiešiem, aicinot īpašā veidā viesoties Latvijā.

Kopā ar NHK filmēšanas komandu, Momoi Rīgā atradīsies nedēļu, iekļaujot dokumentālās filmas scenārijā Vecrīgas ielas, jūgendstila mantojumu, vēstures liecības no Latvijas kara muzeja un Latvijas Okupācijas muzeja, rudens krāsas Rīgas parkos un Jūrmalā, kā arī kultūras notikumus un latviešu tradicionālos ēdienus.

Dokumentālajā filmā paredzēta arī epizode, kurā aktrise tiekas ar režisoru Martinsonu, pārrunājot idejas par nākamajiem kopīgajiem filmu projektiem.

Dokumentālās filmas pirmizrāde plānota jau rudens nogalē NHK kanālā, un tās demonstrēšana būs unikāla veida reklāma par Rīgu.