Rīgas skolu pedagogi saņems 50 latu par godu Skolotāju dienai

© Reinis Hofmanis, f64

Rīgas skolu pedagogi šogad saņems vienreizēju pabalstu 50 latu apmērā par godu Skolotāju dienai, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Rīgas pašvaldības skolās un bērnudārzos, mūzikas un mākslas skolās, interešu izglītības iestādēs un sporta skolās strādā 11 757 pedagogi, un šogad Skolotāju dienai ieplānotais finansējums ir 458 670 latu. Pērn šo pabalstu saņēma apmēram 8844 pedagogi.

Vienlaikus pašvaldība nodrošina līdzfinansējumu pedagogu algām, rēķinot 50 latus uz skolotāju, - šim mērķim šogad plānoti 18,8 miljoni latu. Kopš 2009.gada Rīgas pašvaldība ir piešķīrusi pedagogiem arī atlaides sabiedriskā transporta izmantošanai.

Neraugoties uz saspringto budžeta situāciju, Rīgas dome finansē arī skolu atbalsta personālu, apmaksājot 513,7 skolu psihologu, sociālo pedagogu, logopēdu, bibliotekāru likmes un 459 Rīgas interešu izglītības iestāžu pedagogu, sporta dzīves organizatoru skolās un sporta skolu pedagogu likmes. Šo likmju apmaksa kopumā veido 4,6 miljonus latu gadā.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, sveicot pedagogus Skolotāju dienā, novēlēja, lai profesionālo svētku diena ir priecīgu pārsteigumu pilna, lai tā ļauj sajust, cik nepieciešami skolotāji ir sabiedrībai, cik nozīmīgas ir viņu pūles un ka audzēkņi skolotājus ciena un mīl. "Tieši jūsu rokās ir tas, cik izglītota, radoša, iniciatīvas bagāta būs mūsu jaunā paaudze. Lai jums dzīvesprieks, stipra veselība un gandarījums, audzinot jaunos rīdziniekus," sacīja Ušakovs.