Šoziem Rīgā būs daudz mazāk publisko slidotavu

Šoziem Rīgā būs daudz mazāk publisko slidotavu, nekā tas bija pēdējos gados. Pašlaik Rīgas pašvaldībā neesot saņemti priekšlikumi slidotavu izveidošanai, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamentā.

Arī pilsētas izpilddirektoram šādi priekšlikumi pagaidām neesot iesniegti.

Pagājušajā ziemā budžeta samazināšanas dēļ Rīgas domes finansētu slidotavu galvaspilsētā nebija. Pašvaldības finansējuma saņemšanai tika pieteiktas četras slidotavas - Uzvaras parkā, Esplanādē, reģionālajā sporta centrā "Sarkandaugava" un pie "Arēnas Rīga", tomēr konkurss slidotavu izveidošanai tā arī netika izsludināts, jo pašvaldība nolēma līdzekļus nepiešķirt.

Pēdējos gados publiskās slidotavas vairākās pilsētas vietās nodrošināja uzņēmums SIA "Ionica". Uzņēmuma projektu vadītājs Sandis Misiņš atzina, ka šoziem, visticamāk, uzņēmums nenodrošinās nevienu no jau ierastajām lielajām publiskajām slidotavām, jo nav finansējuma.

"Publisko slidotavu ierīkošana šogad bija iecerēta Doma laukumā un bijušā Rīgas Tehniskās universitātes laboratorijas korpusa vietā. Patlaban ir bijušas mutiskas sarunas par slidotavu līdzfinansēšanu, taču atbildes vēl nekādas nav saņemtas, kas pierāda, ka visiem ir pienākusi krīze," sacīja Misiņš.

Viņš norādīja, ka arī līdz šim SIA "Ionica" galvenokārt no pašu līdzekļiem realizēja slidotavas, bet, ievērojot to, ka tas izmaksā pārāk dārgi, uzņēmums šoziem, visticamāk, atteiksies no publisko slidotavu uzstādīšanas. Pēc Misiņa teiktā, aptuvenās slidotavas izmaksas trīs mēnešos, ieskaitot slidotavu montāžu un demontāžu, ir 120 000 latu.

Šoziem publiskā slidotava nebūs arī pie Olimpiskā sporta centra un pie tirdzniecības parka "Alfa".

Tirdzniecības parka "Alfa" direktors Zigmunds Vīķis skaidroja, ka slidotavas šogad pie "Alfas" nebūs, jo ledus laukuma uzturēšanas izmaksas ir samērā lielas un pēdējo gadu pieredze arī citviet Rīgā rāda, ka interese par šāda veida izklaidi samazinās. "Toties esam novērojuši, ka tirdzniecības parka "Alfa" apmeklētāji ziemas periodā lielāku interesi izrāda par kino un atpūtu telpās. Šīs ziemas sezonā apmeklētājiem piedāvāsim arī kādu citu pārsteigumu, par ko paziņosim decembra vidū," uzsvēra Vīķis.

Publisko slidotavu šoziem piedāvās "Lido" atpūtas centrs, kur slidot varēs jau no 16.novembra, informēja "Lido" mārketinga vadītāja Ieva Veinberga.

"Lido" atpūtas centrā slidotava strādās visas nedēļas dienas un slidu noma maksās vienu latu.

Jau ziņots, ka vairākus gadus Rīgas centrā darbojās atklātās slidotavas - sākumā Doma laukumā un Līvu laukumā, bet, kad tur kļuva par šauru, slidotava darbojās Esplanādē un stacijas laukumā pie tirdzniecības centra "Origo".

Latvijā

Slimnīcām ir problēmas ar finansējuma plānošanu tekošā gada griezumā, jo tās faktiski pieraksta pacientus uz operācijām, kurām nauda nav paredzēta, izriet no veselības ministra Hosama Abu Meri (JV) paustā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma".

Svarīgākais