"Rīgas siltums": Apkurei pieslēgti 547 jeb 7,4% namu

© F64 Photo Agency

Patlaban apkurei Rīgā, līdzīgi kā pērn, pieslēdzies neliels klientu skaits - kopumā vairāk nekā 547 jeb 7,4% namu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja AS "Rīgas siltums" Informācijas daļas vadītāja Jana Roze.

Tai skaitā apkure pieslēgta 231 izglītības un ārstniecības iestādei, 129 dzīvojamiem namiem, kā arī 187 nedzīvojamiem namiem.

Roze norādīja, ka patlaban ir pāragri runāt par mājām, kurās var aizkavēties apkures pieslēgšana, piemēram, parādu dēļ. "Rīgas siltums" izsaka cerību, ka ēku apsaimniekotāji kopā ar dzīvokļu īpašniekiem un īrniekiem spēs organizēt darbu, apmaksās aizkavētos maksājumus un nodrošinās savlaicīgu apkures pieslēgšanu ēkām.

Uzņēmums atgādina, ka veiksmīgas apkures sezonas sākšanas galvenie priekšnosacījumi ir nokārtotas parādsaistības par jau patērēto siltumenerģiju un sagatavots individuālais siltummezgls apkures sezonai.

Lai nodrošinātu komfortablus apstākļus savā mājoklī, dzīvokļu īpašniekiem ir jāvēršas pie apsaimniekotājiem ar lūgumu sākt apkures sezonu.

Balstoties uz apsaimniekotāju lūgumu, "Rīgas siltums" dod atļauju sākt apkures sezonu ar nosacījumu, ka nav parādu par patērēto siltumenerģiju. Lai mājokļos būtu mājīgi un arī siltumenerģija tiktu izmantota efektīvi, ir jāizmanto automatizēto individuālo siltummezglu regulēšanas iespējas, kas ir izbūvēti gandrīz visos Rīgas namos.

Tie strādā automātiskā režīmā, ļaujot regulēt ēkas siltumenerģijas patēriņu atbilstoši klientu komforta prasībām un maksātspējai. Vēlamos parametrus nosaka ēkas apsaimniekotājs, vienojoties ar iedzīvotājiem. Ēkas apkures sistēmā iespējams regulēt nepieciešamo apkures temperatūras režīmu noteiktam laika periodam - diennaktij, nedēļai, atbilstoši vēlamajai iekštelpu temperatūrai. Āra gaisa temperatūrai paaugstinoties vai pazeminoties, siltummezgls izslēdzas, vai gluži pretēji - ieslēdzas. Lai drēgnajās rudens dienās mājoklī būtu komfortabli, siltummezgli ļauj regulēt siltuma padevi apkures sistēmā pat dažas stundas dienā, atgādina "Rīgas siltums".

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometri, no kuriem 74% atrodas "Rīgas siltuma" īpašumā.

Latvijā

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad augusta beigās, tāpat kā mēnesi iepriekš, bija 6,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Svarīgākais