Netiekot augšā tilta vantīs, vīrietis sāk mest Daugavā savas mantas

© F64 Photo Agency

Kārtējais pārgalvis šodien Rīgā vēlējies uzkāpt Vanšu tilta vantīs un nolēkt, taču, kad apsardzes darbinieki viņu brīdinājuši, ka tā nedrīkst darīt, vīrietis sācis mest Daugavā savas personīgās mantas un rāpties pāri tilta margām.

Kā aģentūru LETA informēja apsardzes firmas "Koblenz Drošība" valdes priekšsēdētājs Raivis Terinks, šodien ap plkst.11.30 uz Vanšu tilta dežurējošie apsargi ievēroja vīrieti, kurš šķērsoja brauktuvi un tuvojās tilta sadalošajai joslai. Vīrietis paziņoja, ka vēlējies uzkāpt pa tilta vantīm un nolēkt. Apsardzes darbinieki vīrieti mutiski brīdināja netuvoties vantīm. Viņš paklausīja un devās atpakaļ uz gājēju ietvi.

Par notikušo nekavējoties tika informēta Rīgas Pašvaldības policija. Minētais vīrietis, atgriezies uz trotuāra, sāka mest Daugavā savas personiskās mantas un rāpties pāri tilta margai. Apsardzes darbinieki vīrieti aizturēja un nodeva pašvaldības policistiem, pastāstīja Terinks. Viņš piebilda, ka palīdzējusi arī kāda garāmgājēja, kura pārgalvi aizkavēja, turot aiz drēbēm, kad viņš centās pārkāpt pāri tilta margām.

Tādējādi šis bija jau otrais gadījums, kad "Koblenz Drošība" apsardzes darbinieki novērš mēģinājumu uzkāpt tilta konstrukcijās. Pirmais gadījums bija 26.augusta vakarā, kad kāds vīrietis alkohola reibumā bija aizkļuvis līdz vanšu nožogojumam, bet apsargi viņu aizturēja un nodeva policijai.

Kā ziņots, "Koblenz Drošība" nodrošina Vanšu tilta apsardzi kopš jūlija beigām. Paredzēts, ka apsargi uz tilta strādās līdz 15.oktobrim, kad tilta konstrukcijas tiks aprīkotas ar signalizāciju un videonovērošanas sistēmu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.