KNAB vērtēs Rīgas domes amatpersonu rīcību, akceptējot būvniecības projektu Vecrīgā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ir saņemts partijas "Vienotība" Rīgas domes frakcijas deputāta Jāņa Mārtiņa Zandberga iesniegums, kurā lūgts izvērtēt Rīgas domes amatpersonu rīcību jautājumā par rekonstruējamās ēkas Vecrīgā, Audēju ielā 13, Kalēju ielā 33, būvdarbu saskaņošanu un šī projekta virzību Rīgas domē.

Kā aģentūrai LETA sacīja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, iesniegumā minētie fakti tiks izvērtēti KNAB kompetences ietvaros - vai valsts amatpersonas ir ievērojušas normatīvajos aktos noteiktos ierobežojumus un aizliegumus.

Zandbergs iepriekš norādīja, ka "izskatās pēc labas shēmas, kurā projektu vispirms saskaņo, tad notiek izmaiņas, kuras "it kā nevar novērst", tad īsteno sākotnējos plānus". "Likums nav pārkāpts, un kāds saņēmis to, ko gribējis," bažījas domes deputāts.

Zandbergu uzmanīgu dara arī tas, ka 2011.gada jūnijā izsniegtajai būvatļaujai jau pēc trim mēnešiem Būvvalde saskaņojusi projekta izmaiņas, kas paredz ēku nojaukt un būvēt no jauna, nevis rekonstruēt.

Būvvaldes inspektors šā gada 21.jūnijā konstatējis, ka darbi objektā nesaskan ar atļautajiem plāniem, bet nepilnības novērstas dažu dienu laikā un samaksāts simbolisks sods 750 latu apmērā. Pēc mēneša jau sākta jauna objekta būvniecība.

"Nenoliedzami, šis gadījums izskatās aizdomīgi, un, iespējams, kādam tas bijis labs darījums, tādēļ lūgsim attiecīgās iestādes izvērtēt situāciju. Šis nav labas, saimnieciskas prakses piemērs un noteikti neizslēdz korupcijas risku," situāciju komentēja frakcijas vadītājs Olafs Pulks (V).

Deputāts Sergejs Zaļetajevs (SC) 1.augustā ierosināja nākamajā Pilsētas attīstības komitejas sēdē skatīt jautājumu par būvniecību Audēju ielā 13, tomēr tas nenotika.

Kā skaidro "Vienotības" pārstāvji, tikai pēc Pulka vairākkārtējiem atgādinājumiem komitejas vadītājam jautājums par būvniecību Audēju ielā 13 tika iekļauts darba kārtībā.

Latvijā

Lai gan latviešu cilvēki ir atturīgāki, mierīgāki un spēj sadzīvot ar mazāk saules un vairāk lietus, tomēr starp mums ir daudz tādu, kas burtiski “slimo” ar Itāliju. Iemīlējušies Itālijā līdz sirds dziļumiem un sakairinātām garšu kārpiņām, arī Latvijā ļaudis meklē dienvidzemes burvību ēdienos, vīnogu dzērienos un dabiskajā priekā par dzīvi.

Svarīgākais