Vanšu tiltu aprīko ar signalizāciju

© F64 Photo Agency

Tuvāko divu nedēļu laikā Vanšu tiltu pametīs apsardzes darbinieki, un turpmāk vantis sargās signalizācija.

SIA Rīgas tilti valdes priekšsēdētājs Albins Jasaitis Neatkarīgajai sacīja, ka signalizāciju sāka montēt iepriekšējā nedēļā un darbu temps būs atkarīgs no speciālistiem, kas to dara. Signalizāciju plānots uzstādīt piecās vietās divu nedēļu laikā. «Tāda tipa apsardzes signalizācijas Latvijā nekur citur nav,» sacīja A. Jasaitis.

Tieši signalizācijas dēļ fiziskās apsardzes atrašanās uz Vanšu tilta tikusi pagarināta. Sākotnēji bija paredzēts, ka darbus pabeigs līdz augusta beigām, pēc tam – līdz septembra beigām. Nepieciešamās tehnoloģijas bija nepieciešams testēt, jo Vanšu tilts satiksmes intensitātes dēļ vibrē un signalizācijai jābūt tādai, kas neiedarbojas uz vibrāciju, bet gan tai pieskaroties. Tāpēc vajadzēja pārbaudīt, cik jutīgu signalizāciju uz tilta vajadzētu uzstādīt, kurās vietās utt., jo arī putni var izraisīt viltus trauksmi.

Pašlaik vantis ir apjoztas ar dzelkšņu stieplēm, tā dēvēto Bruno stiepli. Tā ir ļoti asa un zobaina stieple. Šā drošības elementa iegāde un uzstādīšana izmaksājusi 11 120 latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.