Rīgu atkal izdaiļo buras

© F64 Photo Agency

Rīgas ostā ienācis viens no lielākajiem un ātrākajiem pasaules buriniekiem – Sanktpēterburgas Jūras akadēmijas burukuģis Mir, ko var uzskatīt par starptautiskās burukuģu un jahtu regates The Tall Ships Races 2013 vēstnieku: nākamgad regate notiks Rīgā no 25. līdz 28. jūlijam.

Burinieks Mir ir arī oficiāls Sanktpēterburgas sūtnis, kas simbolizē starpvalstu un nāciju sadarbību.

Daudzi vēl atceras brīnišķīgo Cutty Sark regati, kas izdaiļoja Rīgu 2003. gada augustā, tāpēc nākamās vasaras burukuģu notikums ir jo gaidīts. Toreiz Rīgā piestāja 80 burinieki un jahtas no 18 pasaules valstīm, un to visu aplūkoja pusmiljons rīdzinieku un galvaspilsētas viesu. Patīkami, ka Cutty Sark organizatori atzina Rīgu par regates labāko ostu, pasniedzot tai speciālu ceļojošo balvu. Skaidrs, ka arī 2013. gada Rīgas regate kļūs par paraugu citām ostām: šoreiz Rīgas ostā ienāks ap 100 burinieku un jahtu ar 5000 pieredzējušiem jūrniekiem uz klāja.

Burukuģi Mir varēs izstaigāt (bez maksas) vēl 2. oktobrī no pulksten 10 līdz 19.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais