Miķeļdiena ar Burkānu svētkiem un Alus svētkiem

© F64

Miķeļdienas svinības Rīgā ilgs trīs dienas, gluži kā senāk, kad rudenī tika dzertas kāzas. Piektdien, 28. septembrī, Rīgas Centrāltirgū notiek Alus svētki, sestdien Doma laukumā būs Miķeļdienas gadatirgus, bet sestdien un svētdien pie Kongresu nama tiks rīkots Burkānu festivāls.

Piektdien no pulksten 11 līdz pat 22 Centrāltirgū būs redzami un dzirdami ļoti dažādi Alus svētku priekšnesumi. Tajos varēs arī piedalīties un izmēģināt spēkus, jo Lielajā svētku teltī Nēģu ielas laukumā būs iespēja degustēt labākās alus šķirnes no visas Latvijas. Alus provēšana sāksies pulksten 12, bet dienas laikā notiks vēl citas sacensības. Tirgus apmeklētāji varēs klausīties labāko Latvijas mūzikas grupu koncertus, piedalīties dažādās viktorīnās, konkursos un spēlēs, kā arī noraudzīties ielu vingrotāju paraugdemonstrējumos, kas sāksies pulksten 17.30.

Savukārt Doma laukumā uz Miķeļdienas gadatirgu sestdien jau no agra rīta ieradīsies zemnieki, biškopji, maizes cepēji, individuālie ražotāji un amatu meistari. Apmeklētāji uz andeli var doties no pulksten 10, un nevajadzētu lieki kavēties, jo Miķeļdienas tirgu slēgs pulksten 17. Arī Doma laukumā ir paredzēta kultūras programma. Tur muzicēs pūtēju orķestris Rīga, Vairis Nartišs un Zaļumballes orķestris, dziedošo aktieru ansamblis Drama, Kristīnes Kārkles etnogrupa un citi.

Divas dienas, sestdien un svētdien, no desmitiem rītā līdz vēlai pēcpusdienai laukumā pie Kongresu nama notiks otrais Burkānu festivāls, kurā paredzētas dažādas aktivitātes, tajā skaitā Lielās burkānu skulptūras būvēšana, kā arī radošas meistardarbnīcas un animācijas filmu seanss Kongresu namā. Burkānu festivāla devīze ir Braucam burkānos!, kas šogad tiks iemūžināta no burkāniem veidotos braucamrīkos. Ieteicams līdzi paņemt pa burkānam!

Rīgas Kongresu nama mazajā zālē visiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja noskatīties filmu studijas Avārijas brigāde veidoto leļļu filmu seriālu Zvēri, varēs vizināties ar ponijiem, izmēģināt piepūšamās atrakcijas un karuseli, kā arī pasēdēt pie milzu traktora stūres.

Svarīgākais