Rīga aicina bezpajumtniekiem ziedot apģērbu un apavus

Rīgas omes Labklājības departaments ir apkopojis informāciju par vietām, kur iespējams nodot un saņemt lietotus apģērbus un apavus, un aicina cilvēkus palīdzēt trūkumā nonākušajiem.

Rīdzinieki apģērbus un apavus var nodot un saņemt lietošanā biedrības "Svētā Jāņa palīdzība" telpās, Hospitāļu ielā 55, Rīgas patversmē, Maskavas ielā 208, Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Diakonijas centrā Dzirnavu ielā 118 un Daugavgrīvas ielā 1 - tur apģērbus un apavus var tikai nodot, Ziemeļu rajona Sociālā dienesta Dienas aprūpes centrā "Ozolaine", Patversmes ielā 30/2 un biedrības "Latvijas Sarkanais krusts" telpās Slokas ielā 64, Gaiziņa ielā 7, Aglonas ielā 35/3, Aptiekas ielā 8, un Latvijas Mazturīgo atbalsta biedrības "Dace" telpās, Dārzciema ielā 6.

Labklājības departaments aicina rīdziniekus ziedot tīrus un lietošanai derīgus apģērbus un apavus.

Pēc Eiropas Komisijas programmas vistrūcīgākajām personām biedrība "Latvijas Sarkanais Krusts" un Biedrība "Žēlsirdības misija "Dzīvības ēdiens"" Rīgā dala pārtikas produktu pakas.

Biedrība "Latvijas Sarkanais krusts" to dara dienas centrā "Aglona", Aglonas ielā 35/3, darba dienās no plkst.10 līdz 16, bet biedrība "Žēlsirdības misija "Dzīvības ēdiens"" Krišjāņa Barona ielā 56, svētdienās no plkst.9 līdz 13.

Lai cilvēks varētu saņemt pārtikas paku, nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu un trūcīgās personas (ģimenes) izziņu. Viena persona var saņemt puskilogramu auzu pārslu, puskilogramu četru graudu pārslu, vienu kilogramu makaronu, 400 gramu pankūku miltu un 400 gramu vājpiena pulvera mēnesī.

Labklājības departaments aicina rīdziniekus būt atsaucīgiem un nebūt vienaldzīgiem pret saviem līdzcilvēkiem, kam nepieciešama palīdzība un dalīties tajā, kas varbūt pašam vairs nav nepieciešams, bet citus aukstajos ziemas mēnešos sildīs.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais