KNAB sola izvērtēt Ušakova iesniegumu saistībā ar Viņķeļa izteikumiem par kukuļiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ir saņemts Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) iesniegums, kurā lūgts reaģēt uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušajiem "Vienotības" pārstāvja Pētera Viņķeļa apgalvojumiem par kukuļiem, noslēdzot līgumus Rīgas publiskajos iepirkumos.

Iesniegums tiks izvērtēts atbilstoši KNAB kompetencei, aģentūrai LETA sacīja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

KNAB Ušakovs vērsies saistībā ar Viņķeļa izteikumiem par ""Saskaņas centra" laikā par leģendāru kļuvušo nekaunīgo 20% "otkatu" [kukuli par līguma noslēgšanu] Rīgas publiskajos iepirkumos". Pēc Ušakova domām, šāds publiski pausts viedoklis norada uz to, ka Viņķelim ir informācija par korupciju un citām krimināli sodāmām darbībām.

Šajā situācija KNAB ir pienākums nekavējoties nopratināt Viņķeli par viņa rīcībā esošo informāciju un tikpat nekavējoties ir uzsākt darbu, lai apturētu šīs krimināli sodāmās aktivitātes, uzsver Ušakovs.

Vienlaikus Rīgas domes priekšsēdētājs lūdz KNAB izvērtēt nepieciešamību ierosināt kriminālprocesu pret "Vienotības" pārstāvi par ar korupciju saistītu noziegumu atbalstīšanu un neziņošanu.

Ušakovs arī norāda, ka Viņķelis "savulaik bija spiests pamest civildienestu un diplomātisko dienestu savas reputācijas dēļ, tāpēc pieļaujams, ka viņš patiešām ir piesedzis un atbalstījis kādas viņam zināmas koruptīvas darbības", tāpēc kompetentām iestādēm noteikti būtu jāreaģē.

Rīgas mērs gatavojas iesniegt arī pieteikumu tiesā, kurā viņš prasa Viņķeli atsaukt nepatiesu informāciju, ka arī kompensēt morālu kaitējumu 10 000 latu apmērā. Ja kompensācija tiks saņemta, Ušakovs sola to pārskaitīt vienai no labdarības organizācijām.

Latvijā

Lai gan latviešu cilvēki ir atturīgāki, mierīgāki un spēj sadzīvot ar mazāk saules un vairāk lietus, tomēr starp mums ir daudz tādu, kas burtiski “slimo” ar Itāliju. Iemīlējušies Itālijā līdz sirds dziļumiem un sakairinātām garšu kārpiņām, arī Latvijā ļaudis meklē dienvidzemes burvību ēdienos, vīnogu dzērienos un dabiskajā priekā par dzīvi.

Svarīgākais