Jaunizveidoto Rīgas izpilddirekciju vadībā plāno iecelt SC pārstāvjus

Divu jaunizveidoto Rīgas izpilddirekciju vadībā plānots iecelt apvienības "Saskaņas centrs" (SC) pārstāvjus, aģentūra LETA uzzināja Rīgas pašvaldībā.

No Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas izpilddirektores amata plānots atbrīvot Ainu Verbicku un šajā amatā iecelt Latvijas Sociālistiskās partijas jeb tā dēvēto "rubikiešu" pārstāvi Sergeju Hristoļubovu, kurš ievēlēts šī sasaukuma domē no SC saraksta un pašlaik vada Rīgas īpašuma objektu privatizācijas komisiju.

Savukārt no Pārdaugavas izpilddirekcijas izpilddirektora amata plānots atbrīvot Andri Bošu (TP), viņa vietā ieceļot Tautas saskaņas partijas pārstāvi Māri Kalvi, kurš kandidēja šajās domes vēlēšanās no SC saraksta, bet ievēlēts netika.

Jaunizveidoto Rīgas Austrumu priekšpilsētu turpinās vadīt domes deputāts Dmitrijs Pavlovs (LPP/LC).

Vēl gan pagājušajā nedēļā, 3.novembra domes sēdē, atbildot uz partijas "Jaunais laiks" (JL) jautājumiem, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) solīja, ka Verbicka un Bošs savus amatus saglabāšot.

"Tobrīd tā bija un viņi arī savos amatos palika. Tagad ar izpilddirektoriem ir panākta vienošanās, ka viņi no 1.decembra turpinās strādāt kā vietnieki," aģentūrai LETA skaidroja Radzeviča preses sekretārs Uģis Vidauskis, piebilstot, ka iniciatīva par amatu maiņu nākusi no pašiem izpilddirektoriem.

LETA jau ziņoja, ka jaunās domes vadībai īsti nesokas ar priekšvēlēšanu solījumu pildīšanu par lēmējvaras atdalīšanu no izpildvaras, jo daudzi valdošās koalīcijas deputāti ieņem amatus gan pašvaldības institūciju, gan uzņēmumu vadībā.

Hristoļubovs dzimis 1956.gadā, un 1979.gadā absolvējis Rīgas politehnisko institūtu ar inženiera-sistēmtehniķa kvalifikāciju. Strādājis par SIA ''Sistematik'' administratīvo direktoru, darbojas kā SC padomes loceklis un Latvijas Sociālistiskās partijas politiskās padomes sekretāru. Šajā domē ievēlēts par Rīgas īpašuma objektu privatizācijas komisijas vadītāju.

Kalve dzimis 1948.gadā, 1971.gadā absolvējis Rīgas politehnisko institūtu inženiera-rūpniecības siltumenerģētiķa specialitātē. Strādājis par SIA ''MKLA'' valdes priekšsēdētāju un departamenta direktoru apdrošināšanas AS "BTA".

Kā ziņots, Rīgas domes deputāti 3.novembrī pieņēma trīs jaunizveidoto pilsētas izpilddirekciju nolikumus, kas nosaka izpilddirekciju uzdevumus, struktūru un darba organizāciju.

Saskaņā ar domes lēmumu ir pabeigta trīs rajonu un priekšpilsētu izpilddirekciju likvidācija un no 1.novembra likvidēto Rīgas Kurzemes rajona, Centra rajona un Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekciju funkcijas pilda attiecīgi jaunizveidotās Pārdaugavas, Austrumu un Ziemeļu izpilddirekcijas.

Tika likvidēta Centra rajona izpilddirekcija, nododot tās funkcijas un uzdevumus Latgales priekšpilsētas izpilddirekcijai, kura pēc reorganizācijas kļuva par Rīgas Austrumu izpilddirekciju.

Likvidētās Kurzemes rajona izpilddirekcijas funkcijas pārņēma Zemgales priekšpilsētas izpilddirekcija, kuru tagad jāsauc par Rīgas Pārdaugavas izpilddirekciju, savukārt Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcija pievienota Ziemeļu rajona izpilddirekcijai, kura arī tagad saglabājusi šo nosaukumu.

Pilsētas administratīvais dalījums reorganizācijas dēļ nav mainīts - trīs jaunizveidotās izpilddirekcijas īstenos tām nodotās pārvaldes funkcijas likvidēto izpilddirekciju administratīvajās teritorijās.

Rīgas domes deputāti pirms divām nedēļām nolēma no darba atbrīvot trīs likvidēto izpilddirekciju vadītājus.

No darba tika atbrīvots Kurzemes rajona izpilddirektors Armands Agrums, Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājs Normunds Červinskis un Centra rajona izpilddirektora pienākumu izpildītājs Jānis Vasermanis.