Ministru kabineta balvu saņems kultūras, izglītības, veselības un sporta izcilības

16.novembrī, notiks valdības augstākā apbalvojuma - Ministru kabineta balvas - gadskārtējā pasniegšanas svinīgā ceremonija.

Apbalvojumu saņems gleznotāja Džemma Skulme, režisors Oļgerts Kroders, diriģents Andris Nelsons, nodibinājums "Ata Kronvalda fonds", kardioķirurgs, habilitētais medicīnas zinātņu doktors profesors Aris Lācis un olimpisko spēļu medaļnieks, šķēpmetējs Jānis Lūsis, informēja Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

Ministru kabineta balvu pasniedz reizi gadā pirms valsts svētkiem - 18.novembra, tās laureāti ir seši. Balvu laureātiem pasniegs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) un Apbalvošanas padomes priekšsēdētāja, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS).

Saskaņā ar Ministru kabineta Apbalvošanas padomes priekšlikumu un valdības lemto šogad Ministru kabineta balvas Skulme saņems par izcilu devumu Latvijas mākslas un sabiedriskajā dzīvē, Kroders - par mūža ieguldījumu teātra mākslas attīstībā, Nelsons - par izciliem sasniegumiem atskaņotājmākslā un nopelniem Latvijas valsts tēla veidošanā, Lācis - par nozīmīgu ieguldījumu bērnu kardioloģijas un kardioķirurģijas attīstībā, bet nodibinājums "Ata Kronvalda fonds" - par aktīvu un atbildīgu darbību Latvijas izglītībā un izglītības kvalitātes pilnveidē, par ilggadēju un mērķtiecīgu atbalstu Latvijas talantīgajiem skolēniem un pedagogiem, kā arī par izglītības kā vērtības stiprināšanu.

Šķēpmetējam Lūsim balva pasniegta par izciliem sasniegumiem sportā, par olimpiskās kustības principu ievērošanu, par Latvijas vārda nešanu pasaulē un par ilggadīgu un neatlaidīgu darbu Latvijas šķēpmešanas attīstībā.

1995.gada 8.augustā Ministru kabinets pieņēma lēmumu, ar kuru tika nodibināta Ministru kabineta balva par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās. Ministru kabineta balvu pasniegta jau 14 reizes.

Šī balva ir naudas summa 5000 latu apmērā, Goda diploms un krūšu nozīme, to piešķir par darbiem, kas paveikti iepriekšējā gadā, vai par nopelniem ilgākā laikposmā.

Ministru kabineta balvas pasniegšanas svinīgā ceremonija notiks plkst.13 Ministru kabinetā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais