Atstādina SIA "Rīgas nami" valdi

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) atstādinājis SIA "Rīgas nami" valdi, aģentūru LETA informēja Amerika padomniece Liene Pētersone.

Kā liecina "firmas.lv" dati, "Rīgas namu" valdē ir divi locekļi - Kārlis Kavacs, kurš ieņem valdes priekšsēdētāja amatu, un Almers Ludviks.

Valdes locekļi ir atcelti no amata uz aizdomu pamata par zaudējumu nodarīšanu uzņēmumam, veicot augsta riska finanšu darījumus. To rezultātā SIA "Rīgas nami" varētu būt radušies zaudējumi 600 tūkstošu latu apmērā.

"Lai izvērtētu amatpersonu atbildību, veikto darījumu likumību, kā arī zaudējumu apjomu, esmu uzdevis Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldei jau šodien uzsākt auditu uzņēmumā. Nepieciešamības gadījumā, audita materiālus nodosim arī policijai," uzsver A.Ameriks.

Lai nodrošinātu uzņēmuma operatīvo darbību šodien iecelta arī jauna SIA "Rīgas nami" valde. Valdes priekšsēdētāja amata pienākumus turpmāk pildīs Ilze Spūle, kura līdz ar to atstās līdzšinējo darbu Rīgas domes Īpašuma departamenta Komercdarbības pārvaldes priekšnieces amatā, savukārt par uzņēmuma valdes locekli iecelta Vineta Verika.

"Rīgas nami" ir Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrība. "Rīgas namu" galvenie darbības virzieni ir īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un apsaimniekošanas, kā arī kultūras pasākumu nodrošināšana Melngalvju namā, kino "Splendid Palace", "Rīgas Mākslas telpā" un Rīgas Kongresu namā.

Latvijā

Melos par Krievijas dona pamanīšanu pieķertie aizsardzības ministrs Andris Spūds un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš taisnojas, ka pie Ādažu poligona vārtiem ne pēkšņi piebraukušu, bet it kā pēkšņi iebetonētu bruņumašīnu pamanīt viņi patiešām spējot.

Svarīgākais