Zooloģiskajā dārzā notiks Žirafu diena

Rīgas Zooloģiskais dārzs ir ieguvis svarus, ar kuriem turpmāk varēs nosvērt pašus lielākos dzīvniekus līdz pat 3000 kilogramiem. Par godu šim notikumam 8. septembrī tiek rīkota Viasat Nature Žirafu diena, lai klātesošie pirmie varētu uzzināt, cik tad sver Piks, Periskops, Usmi un Kimi.

Pasākuma laikā pie Žirafu mājas norisināsies virkne aktivitāšu - orientēšanās spēles, radošās darbnīcas, erudīcijas spēles un citas aktivitātes visai ģimenei. Žirafu dienas pasākumu vadīs Vita Balčunaite.

Kā pirmā svaru uzstādīšanas vieta izvēlēta Žirafu māja. Graciozo, garkaklaino dzīvnieku svēršana nemaz nav tik vienkārši izdarāma. Žirafes pēc dabas ir tramīgas un pat pārlieku piesardzīgas, tāpēc tām ir grūti pierast pie jaunām lietām. Kāpēc ir tik būtiski nosvērt lielos dzīvniekus? Šādu svaru iegāde un iespēja svērt žirafes ir ļoti nozīmīgs solis šo dzīvnieku labturībā. Tie palīdzēs zoodārza darbiniekiem sekot līdzi un kontrolēt dzīvnieku veselību un attīstību. Dzīvnieka svars ir gan nozīmīgs veselības rādītājs, gan palīgs nepieciešamo piedevu vai medikamentu aprēķinos.

Svētku dienai sarūpētas dažādas aktivitātes un īpaši izceļama ir orientēšanās spēle, kura ietver piecus maršruta punktus pie savannas dzīvniekiem. Katrā no punktiem būs jāizpilda uzdevums, bet kā pēdējais punkts būs žirafu mītne, ap kuru notiks pārējās aktivitātes. Ikviens apmeklētājs, skatoties tālskatī, varēs vērot gan kā žirafes pusdieno, gan sameklēt visu četru žirafu - Pika, Periskopa, Usmi un Kimi, atšķirības. Radošām izpausmēm varēs ļauties žirafu darbnīcā, kur būs iespēja zīmēt, līmēt, veidot no plastilīna un likt žirafu puzles. Tāpat tiks dota iespēja pārbaudīt zināšanas par žirafēm erudīcijas spēlē. Īsāk sakot - ikvienam atradīsies, ar ko nodarboties.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais