Rīgas pašvaldības policija pirmajā skolas dienā saukusi pie atbildības 16 nepilngadīgos

Rīgas pašvaldības policijas darbinieki pirmajā skolas dienā līdz plkst.18 kopumā saukuši pie atbildības 16 nepilngadīgas personas, aģentūrai LETA pastāstīja policijas pārstāve Inese Tīmane.

Deviņi nepilngadīgie pieķerti smēķējam, diviem noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par atvērtu alkohola iepakojumu, viens nepilngadīgais saukts pie atbildības par dabisko vajadzību nokārtošanu tam neparedzētā vietā, bet četri nepilngadīgie atradušies alkohola reibumā.

Pašvaldības policisti saukuši pie atbildības arī vienu pilngadīgo par tabakas izstrādājumu nodošanu nepilngadīgai personai.

Kopumā pirmā skolas diena pagaidām aizvadīta diezgan mierīgi, tomēr jūtams, ka skolēni un studenti šodien pilsētā aktivizējušies, tāpēc policija turpinās strādāt pastiprinātā režīmā, pastāstīja Tīmane.

Kā ziņots, policisti šorīt Tempļa ielā uzgājuši jauniešu bariņu, kuri pirmo skolas dienu bija nolēmuši sagaidīt, ostot līmi. Visi četri nepilngadīgie nogādāti mājās, no viņiem un viņu vecākiem pieņemti paskaidrojumi un noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli.