Ušakovs: Ekonomisko sakaru pamatā ir cilvēciskās attiecības

Lai veiksmīgi izveidotu biznesa kontaktus, ļoti svarīgas ir cilvēciskās attiecības, šodien pēc tikšanās ar Sanktpēterburgas delegāciju žurnālistiem sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

"Ja nebūs cilvēcisko attiecību, nebūs ne biznesa, ne ekonomisko attiecību," teica Ušakovs, uzsverot kultūras lomu attiecību veidošanā.

Rīgas mērs atzīmēja, ka starp Latvijas galvaspilsētu un Krievijas otru lielāko pilsētu attiecības esot ļoti labas un tās plānots vēl vairāk uzlabot.

"Pašvaldības nevar slēgt biznesa līgumus, bet tās var radīt kulturālu vidi biznesa attiecībām," teica Ušakovs.

Ušakovs norādīja, ka ar Sanktpēterburgu, līdzīgi kā ar Maskavu, plānots pastiprināt ekonomiskos sakarus, piemēram, tirgojot preces ar Rīgas tirdzniecības markas zīmi.

Kā ziņots, no šodienas līdz 14.novembrim Rīgā norisināsies Sanktpēterburgas dienas, kuru laikā galvaspilsētu apmeklēs Krievijas otrās lielākās pilsētas vicegubernatore Alla Maņilova.

Sanktpēterburgas delegācijas sastāvā iekļauti arī Sanktpēterburgas valdības administrācijas, sabiedrisko organizāciju, masu mediju pārstāvji, uzņēmēji un pilsētas kultūras darbinieki.

Sanktpēterburgas dienu programmā ietverti oficiālie, darījumu, kultūras un sporta pasākumi, tikšanās ar Rīgas un Latvijas organizāciju un uzņēmumu oficiālajām amatpersonām, Krievijas vēstniecību Latvijā, tiks organizēta apaļā galda diskusija un seminārs par Sanktpēterburgas un Rīgas sadarbības virzieniem.

Programmā īpaša uzmanība tiks pievērsta humānajai jomai un izglītības nozarei, sadarbības un kontaktu iespējām starp augstākās un vidējās izglītības mācību iestādēm un jauniešu organizācijām, abu pilsētu ekonomiskās sadarbības partneriem.

Sanktpēterburgas dienu kultūras programmā tiks iekļautas Sanktpēterburgas "Ļensoveta" teātra, Sanktpēterburgas roku plastikas teātra "Hand Made", Natālijas Kasparovas deju grupas, Sanktpēterburgas Valsts teātra festivāla "Baltijas māja" un džeza kolektīva "Billy's Band" izrādes.

Svarīgākais